В Умані підтверджено коронавірус в однієї людини

10:26, 23.03.2020
В Умані підтверджено коронавірус в однієї людини

Інфекційне відділенняв Умані.

Перший лабораторно підтверджений випадок інфікування COVID-2019 зафіксовано в місті Умань на Черкащині.

 

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

 

За його словами, пацієнт у задовільному стані. Він перебуває під постійним наглядом лікарів Уманської інфекційної лікарні, які діють згідно відпрацьованого алгоритму МОЗ.

 

«Інфекційний бокс оснащений всім необхідним обладнаннням. Родина пацієнта також під наглядом медиків», – зазначає очільник Черкащини.

 

«На цю хвилину маємо цифру 1, як вона змінюватиметься - залежить від вас та вашої самодисципліни. Тож вкотре наголошуємо, дотримуйтесь карантину, простих правил гігієни та зберігайте спокій», – наголошує голова Черкаської ОДА.

 

І уточнює, в області діє оперативний штаб. Всі профільні служби працюють в режимі 24/7.

 

Водночас медики просять черкащан під час виклику бригад екстреної медичної допомоги попереджати диспетчера ''103'' про те, чи повернулися вони з-за кордону, або  ж контактували з людиною, яка має ознаки COVID-19.

 

«Адже достовірна інформація збереже життя тим, хто рятує його вам - медики зможуть належно підготуватись до виклику», – зазначає прессекретар обласного центру екстреної медичної допомоги Ірина Назарок. І додає, що «ми не можемо ризикувати здоров'ям наших медичних працівників».