Ще один українець на круїзному лайнері заразився коронавірусом, в ВООЗ занепокоєні його поширенням

13:13, 10.02.2020
Ще один українець на круїзному лайнері заразився коронавірусом, в ВООЗ занепокоєні його поширенням

Із числа нових 66 заражених осіб, які перебували на круїзному лайнері Diamond Princess зафіксовано другий випадок інфікування громадянина України.

 

Про це повідомляє NHK.

 

"Серед 66 нових заражених осіб 10 лютого: 45 - японці, 11 - американці, 4 - австралійці, 3 - філіппінці. Один канадець, один британець та один українець", - йдеться у повідомленні.

 

Керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейесус вважає, що ситуація з новим типом коронавіруса може виявитися "верхівкою айсберга" і існує небезпека його швидкого поширення по всьому світу.

 

Про це він написав уTwitter.

 

 "Були деякі випадки поширення 2019 nCoV від людей без історії подорожей в Китай. Виявлення невеликого числа випадків може вказувати на більш широку передачу в інших країнах; Коротше кажучи, ми можемо бачити тільки верхівку айсберга...Стримування залишається нашою метою, але всі країни повинні використовувати вікно можливостей, створене стратегією стримування, для підготовки до можливого поширення вірусу",- -зазначив він.

 

За його словами, поширення вірусу за межами Китаю зараз виглядає повільним, але може прискоритися.

 

Зауваження Гебрейесуса прозвучали, після того як деякі провінції Китаю спробували повернутися до звичайного життя: люди повернулися на роботу в понеділок, коли закінчилася місячна новорічна перерва.

 

До цього влада закликала роботодавців додати до 10 додаткових днів до місячних новорічних свят, які повинні були закінчитися в кінці січня.

 

Зараз по всій країні робітники почали повертатися в офіси і на заводи, оскільки уряд Китаю зняв деякі обмеження на роботу і поїздки. У Пекіні дороги більш завантажені, ніж в останні кілька тижнів, але поїзди метро були майже порожні.

 

У понеділок члени "міжнародної експертної місії" ВООЗ вилетіли в Китай, щоб допомогти скоординувати роботу з протидії та розслідування епідемії, пише  the Guardian.

 

Групу експертів очолив доктор Брюс Ейлвард, канадський фахівець з епідеміології та надзвичайних ситуацій. Знадобилося майже два тижні, щоб отримати зелене світло уряду Китаю на склад міссії.

 

Як повідомляла УМ, вчора, 9 лютого, 20-річний українець на круїзному лайнері Diamond Princess заразився китайським коронавірусом.