Інститут раку повернув на роботу лікарку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО Віталія Драгана

14:59, 13.08.2018
Інститут раку повернув на роботу лікарку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО Віталія Драгана

Губарєва відмовилися забезпечити пільговим лікуванням в інституті раку онкохворого спецпризначенця Віталія Драгана

8 червня Національний інститут раку звільнив лікарку гематологічного відділення Ганну Губарєву за "неетичну поведінку", але вже невдовзі її було поновлено на роботію
 
Про це повідомляє Центр протидії корупції.
 
Тепер вона секретар Комісії з питань етики при національному Інституті раку, яка відповідає за погодження проведення клінічних випробувань в Інституті.
 
"Директор Інституту втиху не лише поновила її на посаді, а й зробила відповідальною за один з найприбутковіших напрямів - клінічні випробування в Інституті", - розповідає Устінова Олександра, член правління Центру протидії корупції.
 
Мова іде про того лікаря, яка відмовилися забезпечити пільговим лікуванням в інституті раку онкохворого спецпризначенця Віталія Драгана.
 
 
"Потрапив до пані Губарєвої Ганни Олександрівни, кандидата медичних наук, яка спеціалізується саме на такому лікуванні, що мені потрібно. Зустріла вона мене "тепло", аж у жар кинуло від слів: "Нікакіх тєбє льгот, потому что ти братскій народ убівал...", - розповів він.
 
За розповіддю бійця, тоді з нього за курс лікування запросили повну вартість - 200 тисяч гривень.
 
Тоді ж CBN зв’язався з Губарєвою по телефону, і вона фактично підтвердила слова бійця.
 
"Він почув лише цю фразу. Держава не переживає за них, просто посилає туди і все. Потім вони будуть винуваті так само,як і афганці, тому що навіщо туди йшли і стріляли невідомо в кого, в своїх, так я сказала", - сказала лікарка.
 
Лікарка заявила, що це її особиста позиція.
 
Національний інститут раку в свою чергу на своєму сайті опублікував вибачення:
 
 
"Адміністрація Інституту Раку ще раз приносить вибачення за некоректну по відношенню до Віталія поведінку лікаря. Просимо не ототожнювати поведінку вже колишнього лікаря-онколога Ганни Губарєвої з усіма лікарями інституту".
 
Ганна Губарєва - родом з Донецька, починала працювати у Макєєвському онкодиспансері.