Уляна Супрун занепокоїлася через зростаючу популярність електронних сигарет

13:41, 22.06.2018
Уляна Супрун занепокоїлася через зростаючу популярність електронних сигарет

За останні роки "популяція" електронних сигарет стрімко зросла. Фото Укрінформ

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун застерігає від надмірного захоплення електронними сигаретами.
 
Про це вона пише на своїй сторінці в Фейсбук.
 
"Ми досі не маємо переконливих свідчень, що переходити на електронні сигарети, навіть курцям зі стажем, є справді вдалим рішенням", - написала вона.
 
Пані Уляна відзначає, що за останні роки "популяція" електронних сигарет стрімко зросла. Це так звані е-сигарети, електронні кальяни, моди, вейпи, чи електронні системи доставки нікотину. При цьому кількість споживачів електронних сигарет у світі невпинно збільшується - від близько 7 мільйонів у 2011 році до 35 мільйонів у 2016 році. 
 
"Існують дослідження, які вказують, що люди, які намагаються відмовитися від куріння за допомогою електронних сигарет, мають менші шанси на успіх, у порівнянні з тими, хто ці пристрої не використовує", - переконує Супрун.
 
До того ж, як вказує лікарка, популярність куріння електронних сигарет зростає серед підлітків. "В Україні майже кожен 5-й підліток (13-15 років) є споживачем електронних сигарет відповідно до результатів Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну проведеного у 2017 році", - пише вона.
 
Раніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвіяла міф про гомосексуалізм, підкресливши, що наукою давно доведено природність даного явища.