В Ірпені зафіксовано спалах кору і вітрянки

11:43, 24.03.2018
В Ірпені зафіксовано спалах кору і вітрянки

П'ятеро хворих з підозрою на кір та ще шестеро - з вітрянкою госпіталізовано в Ірпінську лікарню у Київській області у п’ятницю. Серед хворих - вагітна жінка.

 

Про це повідомляє сайт Київської облдержадміністрації.

 

"До медичного закладу КЗ «Ірпінська центральна міська лікарня» за медичною допомогою звернулося шість військовослужбовців з вітрянкою та ще п’ятеро з підозрою на кір. Серед хворих є одна жінка, з терміном 36 тижнів вагітності. Нині хворі знаходяться в інфекційному відділенні Ірпінської лікарні", - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, в Київській ОДА у зв’язку з цим було скликано оперативний штаб по ліквідації захворювань на кір та вітряну віспу. Головному лікарю Ірпінської центральної міської лікарні доручено контролювати епідситуацію серед військових, цивільного населення, у тому числі і дітей.

 

Крім того, здійснюється перевірка щеплень.

 

Зауважимо, що з початку 2018 року на кір в Україні захворіло 7752 людини - 2687 дорослих і 5065 дітей. Госпіталізовано 5352 людей. З початку року від ускладнень кору померло семеро людей: п'ятеро дітей і двоє дорослих.

 

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1662), Закарпатській (1396), Одеській (1110), Чернівецькій (740), Львівській (656) областях. Найменша кількість випадків захворювання спостерігається у Луганській (4), Сумській (5), Харківській (9), Херсонській (13) областях.

 

З середини лютого спостерігалося поступове зменшення кількості нових випадків хвороби, проте спалах кору ще триває.