Болгарська вакцина БЦЖ не була причиною смерті дитини на Сумщині

20:45, 02.03.2018
Болгарська вакцина БЦЖ не була причиною смерті дитини на Сумщині

Комісія не знайшла зв’язку між щепленням проти туберкульозу та смертю дитини на Сумщині (ілюстрація)

Комісія Міністерства охорони здоров’я не підтвердила взаємозв’язок між фактом щеплення болгарською вакциною БЦЖ та смертю дитини на Сумщині.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

"Сьогодні (2 березня, - ред.) регіональна група оперативного реагування на несприятливу подію після імунізації надала результати розслідування смерті дитини у Сумській області. Висновки підтверджують, що смерть дитини не пов’язана з щепленням проти туберкульозу", - ідеться в повідомленні.

Комісія встановила, що розвиток у дитини хвороби, назву якої не розголошують через лікарську таємницю, жодним чином не пов’язаний з імунізацією.

"Щеплені в один день, в одному закладі охорони здоров‘я, з одного флакону ще 10 дітей. У всіх дітей у період після введення вакцини скарги відсутні", - зазначено у повідомленні.

"У зв’язку з цим Держлікслужба має відкликати Розпорядження № 1799-1.1.1/4.0/17-18 від 28.02.2018 року про тимчасову заборону вакцини БЦЖ серії №297", - наголосили у МОЗ.

Як повідомляла "УМ", на Держлікслужба тимчасово заборонила імунобіологічний препарат "Вакцина БЦЖ, ліофілізована /BGG VACCINE FREEZE-DRIED" серії 297. Причиною заборони стала смерть особи, якій ввели препарат, хоча про взаємозв’язок цих подій у документи регулятора не повідомлялося.