Прапор України повернеться туди, де він має бути по праву - Зеленський

14:30, 01.05.2022
Прапор України повернеться туди, де він має бути по праву - Зеленський

Президент України наголосив, що усі окуповані рашистами украінські міста будуть звільнені (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський з упевненістю заявив, що жовто- блакитний прапор незабаром повернеться і замайорить над усіма окупованими рашистами українськими містами.
 
Як інформує Україна молода, про це Президент України заявив у відеозверненні.
 
«Будуть звільнені і Херсон, і Нова Каховка, і Мелітополь, і Бердянськ, і Дніпрорудне, і всі інші тимчасово окуповані міста та громади, де зараз окупанти зображають із себе панів. Український прапор повернеться до тих місць, де він має бути по праву. Повернеться разом із нормальним життям, яке росія просто не здатна забезпечити навіть на власній території»,- зазначив Зеленський. 
 
Він додав, що попереду ще дуже багато роботи, оскільки окупанти досі на нашій землі й досі не визнають очевидного провалу своєї так званої операції. Ще потрібно воювати й спрямовувати всі сили, щоб вигнати їх.
 
«І ми це зробимо. Україна буде вільною!»—наголосив президент.
 
Також він привітав всіх причетних до Дня прикордонника.
 
«З перших днів війни – і не тільки з 24 лютого, але й з 2014 року – вони хоробро обороняють Україну. 340 прикордонників – наших героїв. Мав честь вручити державні нагороди прикордонникам, які відзначились в боях за Україну», – сказав Президент.
 
Зеленський розповів, що окупанти збирають ще додаткові сили для нових атак проти військових на сході країни.
 
«Нагнали підкріплення на Харківщину, пробують посилити тиск на Донбасі. Наші захисники знищили вже більше тисячі російських танків. Майже двісті російських літаків. Майже дві з половиною тисячі броньованих бойових машин», – розповів Зеленський.
 
Він сповістив, що окупанти знову били ракетами по Дніпропетровщині, по Одесі.
 
«Знову і знову російські війська доводять, що одесити – такі ж вороги для Росії, як і всі інші українці. Знищено злітну смугу одеського аеропорту»,— зазначив президент.
 
Також він розповів про очікування рішення щодо нафтових обмежень проти РФ.
 
«Наполягаємо на тому, що справедливою частиною санкцій щодо російською нафти має бути і блокування будь-яких спроб Росії обійти обмеження через продаж так званих «нафтових сумішей». Якщо будь-яка компанія або держава буде допомагати Росії торгувати нафтою, вона так само повинна отримати санкції»,– зазначив Володимир Зеленський.
 
Окрему увагу президент України приділив роботі на дипломатичному фронті.
 
«Говорив з президентом Франції Емануелем Макроном. Про різні напрямки співпраці України та Франції, передусім оборонну. Також про взаємодію на шляху України в Європейський Союз. Також мав розмову з премʼєр-міністром Британії Борисом Джонсом. Про оборонну підтримку для України та інші необхідні зусилля для припинення війни. Поінформував Бориса про актуальну ситуацію на полі бою в районах активних зіткнень і детально – про ситуацію на нашому сході, в Маріуполі, на півдні країни.
 
Усі лідери вільного світу знають про те, що Росія зробила з Маріуполем. Багато хто з лідерів намагається допомогти врятувати наших героїчних захисників міста. Дуже детально говорили про це і з генеральним секретарем ООН під час його візиту в Київ. Робимо усе, щоб евакуаційна місія з Маріуполя все ж таки здійснилася.
 
Провів переговори з президентом Швейцарії Кассісом. Подякував за гуманітарну підтримку України та українців. Обговорили посередницьку роль Швейцарії в допомозі українцям, які потрапили на територію росії. Предметно обговорили й підготовку до Конференції з післявоєнної відбудови України»,– повідомив Президент.
 

<div>  

 
Зеленський зазначив, що роботу гуманітарних штабів вже розпочато на території 93 відсотків деокупованих населених пунктів. Активно проводиться розмінування звільненої території. 69 відсотків деокупованих населених пунктів – знову з повноцінним місцевим самоврядуванням.
 
Окрім цього, президент зазначив, що підписав указ про нагородження українських захисників – бійців Національної гвардії України. Державними нагородами відзначені 133 нацгвардійця, з них 11 посмертно.
 
Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський отримав запрошення на саміт країн «Групи двадцяти» (G20). Главу держави запросив на саміт під час перемовин голова G20 та президент Індонезії Джоко Відодо в середу.