У Широкиному ворожа міна зруйнувала житловий будинок, фото

08:03, 14.06.2020

Російські окупанти обстріляли з мінометів 82-го калібру житлові райони селища Широкине Донецької області у суботу ввечері.

 

Одна з мін влучила у будинок мирних жителів і майже повністю зруйнувала його.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресцентр Операції об’єднаних сил.

 

"Збройні формування Російської Федерації продовжують відверто нехтувати правилами ведення війни та Міжнародним гуманітарним правом. Зокрема, російські найманці з тимчасово окупованої Саханки відкрили вогонь з мінометів калібру 82 мм по Широкиному. Одна із мін влучила у житловий будинок, майже вщент зруйнувавши його, а ще три розірвалися в безпосередній близькості від приватної будівлі. Інформація щодо наявності постраждалих громадян внаслідок ворожого обстрілу уточнюється", - йдеться у повідомленні.

 

 

Окрім цього, зранку 13 червня, окупанти розмістили свої артилерійські системи безпосередньо в населеному пункті, поруч з будинками мирних мешканців на східній околиці Калінінського, що в передмісті Горлівки.

 

«Прикривши себе цивільним населенням як живим щитом, ворожі артилеристи випустили 50 снарядів калібру 122 мм по українських захисниках Луганського. Цілком очевидно, що метою було примусити підрозділи Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити наших захисників в обстрілах мирних мешканців», - наголошують у пресцентрі ООС.

 

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.