На Закарпатті водії перекрили пункт пропуску «Тиса», відео

13:37, 31.05.2020

Водії транспортних засобів заблокували роботу пункту пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною в неділю.

 

Відтак, прикордонники призупинили здійснення усіх пропускних операцій.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

 

"У зв’язку з діями окремих осіб, що прямують на в’їзд в Україну та не пройшли належні види контролю, наразі призупинено здійснення пропускних операцій у пункті пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною", - зазначається у повідомленні прикордонників.

 

 

Зазначається, що від ранку 31 травня водії унеможливлюють в’їзд та виїзд автомобілів через пункт пропуску. Їх дії часом мають провокативний характер, адже вони намагаються чинити тиск на контрольні служби.

 

«Для недопущення провокацій та порушення режиму в пункті пропуску залучено додаткові сили Державної прикордонної служби України», - додають у ДПСУ.

 

«Зелені кашкети» радять врахувати ситуацію, що склалася, під час планування подорожі через кордон та, за можливості, утриматися від поїздки або обрати інші пункти пропуску.

 

 

Раніше голова Закарпатської ОДА Олексій Петров доручив силовим органам Закарпаття створити групи мобільного реагування для перевірки посилок громадян.

 

"Водії мікроавтобусів, які наразі перебувають на митному посту, окрім особистих речей громадян, переміщують посилки на замовлення. Деякі з них відмовляються письмово декларувати переміщувані товари та подавати документи до митного контролю. Складено кілька карток відмов. Це унеможливлює перетин кордону на законних підставах", - повідомили вчора митники.

 

Саме це і стало перепоною на кордоні.