Нацгвардійців перекинули на підсилення західного кордону України, фото

14:24, 17.11.2021

Підрозділи швидкого реагування Нацгвардії вирушили на західний кордон для захисту України.

 

Як інформує УМ, про це 17 листопада повідомили в Бригаді швидкого реагування Національної гвардії у Facebook.

 

«Безпека кордону об'єднує нас у єдиний кулак!

 

Наші підрозділи вирушили на захід, щоб захистити рубежі нашої держави. Працюємо разом із прикордонниками і зробимо все, щоб українські кордони залишалися недоторканими», - сказано ла», - сказано, лаконічно в повідомлені спеців.

 

 

Прикордонники у свою чергу заявляють, що станом на 16 листопада ситуація контрольована.

 

Зауважимо, що 11 листопада у МВС повідомили, що кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців Держприкордонслужби, Нацгвардії, поліцейських та 15 вертольотів.

 

Нагадаємо, що 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Туди прибула велика група мігрантів у супроводі білоруських силовиків. Після кількох спроб штурму кордону, що виявились невдалими, вони розбили табір і відтоді залишаються у ньому.

 

У Польщі кажуть, що загалом з білоруського боку поруч з кордоном може перебувати кілька тисяч людей, а в цілому в країні – до 15 тисяч іноземців, які збираються нелегально перетнути кордон ЄС.

 

Як повідомляла УМ, велика кількість мігрантів, які перебували у наметовому містечку і напередодні здійснили спробу силового штурму кордону в пункті пропуску Брузги-Кузниця, організовано почали переміщення у невідомому напрямку.