Як худобу на убій: в ОРЛО примусово мобілізують навіть підлітків

07:08, 02.05.2022
Як худобу на убій: в ОРЛО примусово мобілізують навіть підлітків

Не всі чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову в армії окупанта. (Фото з відкритих джерел)

Втрати особового складу рашисти намагаються перекрити учасниками ПВК, кадирівцями й мобілізованими мешканцями окупованих територій.

 

Перехоплені СБУ розмови окупантів свідчать про те, що кількість вантажу-200 стає критичною для російської федерації. Нестачу особового складу військ кремль намагається компенсувати учасниками приватних військових кампаній та примусово мобілізованими мешканцями ОРДЛО.

 

Росіяни прекрасно розуміють із яким масштабом втрат стикнулися, і приховати це – вже неможливо. Більше того, у кремлі розуміють, що наразі не мають фактичного мобілізаційного контингенту, щоб якимось чином вирівняти ситуацію.

 

Відповідно,  москва намагається перекрити ці прогалини учасниками приватних військових кампаній на кшталт ПВК "Вагнер", членами так званого "кадирівського спецназу" і, передусім, мобілізованими мешканцями тимчасово окупованих територій Луганської й Донецької областей.

 

Стосовно мобілізованих окупантами мешканців ОРДЛО, є певна статистика, що кардинально відрізняється від офіційних даних ГУР Міноброни України, яке заявило, що так звана примусова мобілізація провалилася.

 

Нагадаю, нещодавно Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що план з мобілізації 26 000 «резервістів» з території ОРДЛО до сухопутних військ рф фактично зірвано. Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, не бажаючи ставати «гарматним м’ясом» в армії окупанта.

 

"Згідно попередніх планів за рахунок мобілізованих мали укомплектувати 17 стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного ВО рф. Це завдання не виконане", - йдеться у заяві ГУР. 

 

Утім в планах мобілізації "ДНР" та "ЛНР", згідно інформації з відкритих джерел, йдеться про нарощування чисельності 1-го й 2-го армійських корпусів квазі республік до 100 тисяч, а не на 26 тисяч, як про це повідомляв ГУР МОУ.

 

Більше того,19 березня 2022 року ватажок квазі утворення "ДНР" Пушилін вніс зміни до "указу" №30 «Про спеціальні формування». Згідно внесених змін мобілізації підлягають чоловіки віком від 18 до 65 років, хоча раніше було до 55 років. Повідомляється, що служба проходитиме у спеціальному формуванні т.зв. "МВС ДНР".