Путін планує провести примусову мобілізацію на окупованих територіях – ГУР

14:47, 20.04.2022
Путін планує провести примусову мобілізацію на окупованих територіях – ГУР

Цинізму окупантів немає меж. (Фото: Телеграм Головне управління розвідки МО України)

Президент росії хоче провести примусову мобілізацію на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Для цього там планують провести псевдореферендуми.

 

Як інформує УМ, про це 20 квітня повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у Телеграм..

 

Після проведення псевдореферендуму фсб рф планує кинути «мобілізованих» українців на найгарячіші ділянки фронту на штурм позицій Збройних сил України під контролем загороджувальних загонів. Фактично це спроба знищити Україну руками самих українців, кажуть у розвідці.

 

Там нагадують, що для проведення «референдумів» завчасно збирають особисті дані мешканців тимчасово окупованих територій — начебто для отримання «гуманітарної допомоги» або соціальних виплат.

 

У дні «голосування» співробітники фсб заповнюватимуть бюлетені, користуючись отриманою інформацією, без згоди та фізичної присутності самих українців.

 

Усе це робитимуть для того, аби знищити представників українського етносу, провести пропагандистські заходи з нав’язуванням населенню росії та світу міфу про те, що «звільнене від нацистів населення областей почало боротися з націоналістичними батальйонами».

 

Нагадаємо, що  на фоні невдач на фронті москва розпочала «чистки» «керівників» так званої «лнр».

 

На Херсонщині російські окупанти блокують «зелені коридори» для постачання продовольства та ліків, евакуацію, викрадають активістів, керівників громад, депутатів.

 

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси та зупинився бізнес.

 

Люди продовжують попри небезпеку виходити на протести, зокрема, мирні проукраїнські мітинги влаштовують у Херсоні та Каховці.

 

Як повідомляла УМ, російські військовослужбовці озлоблені на власне керівництво: частина з них готова бунтувати проти своїх командирів.