Правда на боці українського народу

12:27, 14.02.2022
Правда на боці українського народу

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. (Фото ПЦУ)

Дорогі брати і сестри! В час неспокою та загрози розгортання повномасштабної війни з боку Росії ми не повинні боятися, давати страху чи паніці заволодіти нашими серцями.
 
Цієї загрози не слід недооцінювати, і тому ми, як народ, повинні бути готовими дати відсіч супротивнику, якщо він все ж таки наважиться, порушуючи закони Божі та людські, примножити свої злочини, якщо наважиться від прихованої війни, яку Москва веде проти України вже восьмий рік поспіль, перейти до війни відкритої. 
 
Правда – на нашому боці, на боці українського народу, який бореться за свій дім і свою землю, а не за чуже, бореться за свободу, а не за поневолення. А там де правда – там Божа допомога і перемога.
 
І хоча ми готові до спротиву агресії та будемо боронити свою землю – нашою метою є не війна, а мир. Мир не в окупації та рабстві, в яких ми вже перебували протягом століть нашої історії, але мир справедливий.
 
Перемога над агресором і досягнення справедливого миру неможливі без Божої допомоги та без молитви.
 
Тому як Предстоятель Православної Церкви України благословляю 15 лютого, в свято Стрітення Господнього, у всіх храмах піднести посилені молитви за Україну, за перемогу правди і справедливий мир, за наших воїнів.
 
Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!
 
 
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вселенський патріарх Варфоломій закликав гаряче молитися за збереження миру в Україні.