Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР Буданова

13:43, 20.09.2024
Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР Буданова

Повноваження звільняти заступників начальника ГУР належать міністру оборони (facebook.com/rustemumerov.ua)

Двох заступників начальника ГУР Кирила Буданова — Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка, звільнив та вивів їх у розпорядження Міністр оборони Рустем Умєров.

 

Як інформує Україна молода, дані про це українським ЗМІ підтвердили чотири джерела в різних силових структурах, дотичних до Сил оборони та безпеки.

 

Зайцева і Остапенка звільнили близько тижня тому. Обох називають людьми колишнього міністра оборони, а зараз посла в Словенії Андрія Тарана. Наскільки відомо, з Будановим звільнення не погоджували і не радились із ним з цього приводу.

 

Повноваження звільняти заступників начальника ГУР належать міністру оборони, а той підпорядковується президенту. Водночас інший співрозмовник, близький до звільнених, вважає, що за таким рішенням стоїть сам Буданов. Ще один співрозмовник, знайомий із ситуацією, зазначає, що таке рішення ухвалили на Банковій, щоб послабити Буданова.

 

Днями колишній нардеп, а нині блогер Борислав Береза повідомив, що в Офісі президента збираються звільнити Буданова. Щоправда, один із членів профільного комітету Верховної Ради зазначив, що «в короткій перспективі» це точно не відбудеться.

 

Відносини Буданова і глави Офісу президента Андрія Єрмака зіпсувалися навесні 2024 року, хоча ще в лютому Буданова розглядали разом із Сирським на посаду головнокомандувача. Коли ж обрали Сирського на цю посаду, Буданову збирались розширити повноваження.

 

Як повідомляла УМ, Рустем Умєров має шість помічників та радників.