«Австралійські фашисти»: Маск розлютився на острівний уряд

12:09, 13.09.2024
«Австралійські фашисти»: Маск розлютився на острівний уряд

Власник соцмережі Х, американський мільярдер Ілон Маск назвав «фашистами» уряд Австралії через закон про соцмережі.

Мільярдер, власник соцмережі X Ілон Маск назвав австралійський уряд "фашистами" через законодавчу ініціативу карати інтернет-платформи за поширення дезінформації.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання The Guardian.

 

"Ілон Маск назвав уряд Австралії фашистами через нове законодавство, спрямоване на боротьбу з навмисною брехнею, що поширюється у соціальних мережах", - йдеться у повідомленні.

 

Компанії соціальних медіа можуть бути оштрафовані на суму до 5% їхнього річного обороту згідно із запропонованими законодавчими ініціативами.

 

Маск відповів на допис про заходи уряду Австралії одним словом: "Фашисти".

 

Федеральний міністр Білл Шортен заявив, що Маск непослідовний у питанні свободи слова. "Коли це в його комерційних інтересах, він бореться за свободу слова; коли йому це не подобається, він все це закриває", – сказав він.

 

Законодавство Австралії про дезінформацію надасть органам охорони зв’язку повноваження контролювати та регулювати контент на цифрових платформах.

 

Як пише Reuters, законопроєкт змушує соцмережі встановлювати чіткі правила поведінки користувачів, які мають запобігти публікації брехні. Регуляторний орган від уряду буде затверджувати ці норми та запроваджувати свої власні, якщо платформа не виконає цю вимогу. За порушення передбачений штраф у 5% від загального прибутку компанії.

 

Додамо, що Трамп у разі перемоги на виборах планує включити Ілона Маска в державну комісію з аудиту федеральних витрат Сполучених Штатів з метою їх скорочення – попри потенційний конфлікт бізнес-інтересів мільярдера.

 

Як повідомляла УМ, Маск пропіарив Трампа на платформі Х.