У центрі Києва зупинили знищення історичної будівлі

13:16, 08.09.2024
У центрі Києва зупинили знищення історичної будівлі

Понівечена будівля, оформлена в стилі модерн, є важливим архітектурним об'єктом нашого міста. (Фото: Фейсбук Департамент охорони культурної спадщини КМДА)

В історичному центрі міста київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку. У справу втрутилися небайдужі кияни

 

Як інформує УМ, про це повідомив Департамент охорони культурної спадщини КМДА у Фейсбуці.

 

«Вдячні ГО «Справжній Київ» за своєчасне втручання: їх команда першими помітила проблему, викликала поліцію та повідомила наш Департамент. На сьогодні роботи зупинено, а порушники понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством України», — повідомили у ДОКС.

 

Як зазначили у мерії, будинок на вул. Чикаленка, 14 (колишня Пушкінська), який зазнав пошкоджень, збудований у 1912-1914 роках за проектом архітектора О. Вербицького й оформлений у стилі модерн. А отже є важливим архітектурним об’єктом міста.

 

«Однак без жодних дозволів і дозвільних документів почалася руйнація декоративних елементів фасаду цієї пам’ятки», — наголосили у профільному Департаменті столичної мерії.

 

 

Нагадаємо, раніше Департамент охорони культурної спадщини КМДА звернувся до киян з пропозицією допомогти розібрати залишки знищеної Садиби Зеленських.

 

Як повідомляла УМ, «Мертвому припарка»: Мінкультури визнало знищену садибу Зеленських пам'яткою архітектури.