Автограф за 15 тисяч євро: у Колізеї «відзначився» український юнак-турист

13:57, 18.08.2024
Автограф за 15 тисяч євро: у Колізеї «відзначився» український юнак-турист

19-річний Діма з України залишив свій автограф на Колізеї в Римі: його оштрафували на €15 000

19-річного туриста з України затримали в Римі – він видряпав своє ім’я на пам’ятці давньоримської архітектури – Колізеї. За італійськими законами, за вчинене юнакові потрібно сплатити штраф у розмірі близько €15 тисяч.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Agenzia ANSA.

 

Журналісти з посиланням на поліцію кажуть, що одну з найграндіозніших та найвідоміших споруд античного світу попсував українець Діма.

 

Дата інциденту невідома, а перші статті про це в італійських ЗМІ з’явилися 16 серпня. У публікаціях йдеться, що "молодий чоловік українського походження" відвідував пам’ятку в столиці Італії разом із друзями.

 

У другій половині дня він нібито зробив напис "Діма" на стіні Колізею "між першим кільцем і атріумом". Його жест привернув увагу жінки, яка негайно поскаржилася на це правоохоронцям.

 

Ймовірно, парубка зупинили очевидці, а потім поліцейські доправили його до відділку, де склали протокол і оштрафували.

 

"Втручання поліції, яка зупинила та покарала автора нового акту вандалізму проти Колізею, було добрим. У місті, багатому скарбами, які є надбанням людства, точно не може бути місця для хуліганів та ідіотів", – так відреагував на інцидент мер Рима Роберто Гуалтьєрі.

 

Італійські ЗМІ наголошують, що це не перший такий випадок із туристами, які відвідують Колізей. Не завжди правоохоронцям вдавалося зловити порушників, а тих, кого затримували, зазвичай звинувачували в псуванні культурних цінностей. В Італії такий злочин (ст. 518 Кримінального кодексу) карається позбавленням волі від двох до п'яти років або накладенням штрафу в розмірі до €15 тисяч.

 

Додамо, що раніше в мережі писали про сім "непробачних" помилок, яких припускаються туристи в Римі. Наголошується, що дійсно вдалою подорож може зробити лише завчасне планування та чіткий маршрут, який базується на відгуках інших туристів та місцевих жителів.

 

Як повідомляла УМ, Dark-туризм: українці обурені треш-турами в Бучу та Гостомель.