Гра світла і темряви: як бійці ГУР нищать ворожі об’єкти сучасними БПЛА

24.07.2024
У підрозділі ударних дронів «Ехо Group» ГУР Міноборони продемонстрували новітні БПЛА тактичного ураження, якими наші оператори відповідають рашистам на атаки по мирному населенню України.
 
«Кожен політ — складна й напружена гра світла і темряви, — йдеться у повідомленні. — Нашою перевагою залишається висока стійкість до ворожих засобів РЕБ і дальність, що дозволяє досягати критично важливих військових об’єктів російського агресора». 
 
Командир підрозділу з позивним Ехо зазначив, що цілей сьогодні у бійців багато, але пріоритетними залишаються закриття та відкриття коридорів.
 
Останнім медійним «здобутком» групи стало ураження ворожої бойової «сушки». 
 
До речі, українські оператори БПЛА фактично щодня переносять рашистську війну на їхню ж територію.
 
У понеділок вранці наші дрони атакували НПЗ у Туапсе та військовий аеродром у Морозівці Ростовської області.
 
І хоча в міністерстві оборони рф повідомили про збиття десятків безпілотників, очевидні факти свідчать про інше. 
 
Сьогодні рашисти все частіше відводять свої літаки на віддалені від лінії фронту летовища, а в телевізорі повідомляють про негаразди з пальним.
 
Так, популярний бензин АІ-95 став дефіцитним і зріс у ціні до рівня осені 2023 року, коли на «болотах» спостерігалася паливна криза.
 
Експерти пояснюють цю проблему тим фактом, що не всі пошкоджені дронами підприємства вдається відновити швидко. 
 
Водночас «наземний» фронт і надалі залишається дуже гарячим. За даними DeepState, на передовій окупаційні війська здійснили просування у трьох населених пунктах — Піщаному, неподалік Пантелеймонівки та Микільського.
 
Найбільшу ж активність, за даними Генштабу, рашисти проявили саме на Покровському напрямку, оскільки Донеччина й надалі залишається пріоритетною ціллю окупантів.
 
Аби ослабити ЗСУ на цьому напрямку, рашисти перекидають додаткові сили на Харківщину для того, щоб відтягнути сюди частину українських військ. 
 
Утiм цей маневр не завжди успішний, оскільки, за даними військового експерта Олександра Мусієнка, резерви окупантів потроху вичерпуються.
 
«Ознаки цьому є, — повідомив він. — І я думаю, що вони підуть на певну паузу. А десь у жовтні спробують поновити наступальні дії. І цей наступ буде мати політико-пропагандистський характер. До кінця року їм треба продемонструвати активність, що вони володіють ініціативою. Але вона не закінчиться оперативно-стратегічними проривами. Все, що російські війська можуть досягти, — вони вже показали. Це успіхи тактичного рівня і не більше. А фронт виглядає наразі більш стабільним, ніж кілька місяців тому».
 
Схожу думку висловив і директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. За його словами, плани ЗСУ в другому півріччі не пов’язані з масштабним наступом.
 
«Головне завдання на поточному етапі — це максимально виснажити противника і створити передумови для наступальних дій, — повідомив він в ефірі телеканалу «Еспресо». — Але мобільна оборона на окремих тактичних ділянках, пов’язана зі знищенням противника, буде реалізуватися і в цьому році».