Корпус лікарні ОХМАТДИТ у Києві зруйновано ракетою: є загиблі і поранені

11:44, 08.07.2024
Корпус лікарні ОХМАТДИТ у Києві зруйновано ракетою: є загиблі і поранені

Наслідки удару російських варварів по дитячій лікарні у Києві - це новий корпус ОХМАТДИТ, де знаходиться онкогематологічне відділення й найважчі діти з усієї України. (Фото: Фейсбук Iryna Gerashchenko)

Через ракетний удар росіян 8 липня у Києві зафіксовано падіння уламків в семи районах. Є влучення у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", там є постраждалі.

 

Як інформує УМ, про це 8 липня повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram та директор "Охматдиту" Володимир Жовнір.

 

"Влучання в одне із приміщень дитячого медичного закладу", - написав Кличко.

 

За словами Жовніра, був приліт в один із корпусів лікарні. Наразі там організовують евакуацію та переїзд усіх, хто був у приміщенні.

 

Згодом міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram повідомив нові подробиці.

"На даний момент відомо про трьох постраждалих. Одного з них госпіталізували. Двом - надали допомогу на місці. Перевіряємо інформацію про одного загиблого", - поінформував мер.

 

 

Начальник КМВА Попко додав: "Уточнення даних. Станом на цю хвилину, попередньо відомо про 3-х загиблих та 9-х постраждалих. Інформація уточнюється".

 

Оскільки інформація про постраждалих постійно обновлюється, то нові дані такі: об 11:28 начальник КМВА повідомив, що відомо про 3 загиблих та 9 поранених, але за 3 хвилини додав, що загиблих уже 5.

"Станом на цю хвилину (11:31 − ред), попередньо відомо про 5-х загиблих. Інформація уточнюється", - написав Попко.

 

Кличко додав, що кількість постраждалих також зросла. Вже відомо про 11 постраждалих, 8 з яких у лікарнях.

 

Невдовзі стало відомо про те що у Києві 8 загиблих і 15 поранених, а під завалами є ще люди

 

"Новий корпус ОХМАТДИТ. Де знаходиться онкогематологічне  відділення й найважчі діти з усієї України.  Цей корпус довго будувався , потім ми шукали найкраще для нього обладнання, аби рятувати українських малюків.  Сьогодні російські терористи знищили дитячу лікарню. Це не вкладається в голові. 
Вбивці. Терористи. Нелюди", - напиала народна депутатка Ірина Геращенко
 

Як повідомляла УМ,  рф випустила по Україні 600 авіабомб, 60 «Шахедів» та 40 ракет за тиждень.