Дмитро Вербицький звільнений з посади заступника генпрокурора

13:02, 01.07.2024
Дмитро Вербицький звільнений з посади заступника генпрокурора

Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві. (Коллаж: radiosvoboda.org)

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням свого заступника Дмитра Вербицького у понеділок, 1 липня.

 

Причина: проти Вербицького НАБУ розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

 

«Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького», - йдеться у повідомленні.

 

На сайті Офісу генпрокурора ще зберігається інформація про Вербицького, як про заступника генпрокурора.

 

43-річний уродженець Одеси закінчив Одеську державну морську академію за спеціальністю «Правознавство», у 2014 році – Національну академію прокуратури України, кваліфікація магістр права.

 

З травня 2003 року по листопад 2011 року Вербицький працював в органах прокуратури Одеської області, а згодом Івано-Франківської та Миколаївської областей.

З 2022 року – заступник генпрокурора.

 

У травні журналісти "Схем" з’ясували, що заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в будинку в елітному котеджному містечку "Коник" в Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень – що у 6 разів менше за його ринкову вартість.

 

У червні журналісти проєкту "Схем" з’ясували, що дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

 

18 червня НАБУ розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького, розслідування про статки якого оприлюднили журналісти "Схем".

 

Верховна Рада викликала до парламенту Костіна для пояснень щодо майнового стану Вербицького.

 

19 червня генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що з приводу майнового стану його заступника Дмитра Вербицького, ведеться службове розслідування.

 

Як повідомляла "УМ", прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Одеського ОТЦК та СП Євгена Борисова за фактом незаконного збагачення.