Зеленський назвав співвідношення втрат українців до росіян на полі бою

17:53, 30.06.2024
Зеленський назвав співвідношення втрат українців до росіян на полі бою

Зеленський під час вручення нагороди рідним полеглого захисника. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський назвав співвідношення безповоротних втрат українських воїнів до російських окупантів на полі бою. За його словами, наразі співвідношення складає 1:6.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у інтерв'ю колумністці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін.

 

"Дійсно у них (росіян – ред.) набагато більше людей, і дійсно ми бережемо своїх людей більше. Дійсно у нас людей не буде більше, ніж у Росії. Але ми повинні подивитись, що у нас гинуть сьогодні один українець до шести росіян.

 

У нас була статистика десь у чотири рази (1:4 – ред.), а зараз на Харківському напрямку, Покровському напрямку цифри 1:6.

 

Я не до того веду, що ми повинні воювати до кінця і нам вистачить людей, ні. Я просто хочу вам сказати, що всі ці балачки про велику кількість людей, про мільйони росіян… Так, вони мають рацію, але війна технологічна, і хто більш технологічний, той може перемагати", - сказав президент.

 

 

Водночас, відповідаючи на питання, як Україна може подолати перевагу росіян у кількості людей та зброї, Зеленський зазначив, що захід має закрити росіянам можливість обходити санкції у виробництві своїх дронів і ракет. Водночас потрібно фінансувати внутрішнє виробництво дронів і ракет в Україні.

 

Він також зазначив, що росія найбільше заробляє з нафти і газу, і "реальні професійні люди сходяться в тому, що починаючи з 2025 року, росія економічно буде падати".

 

Глава держави підкреслив, що диктатор путін боїться незадоволеного російського суспільства.

 

"Незадоволене російське суспільство і є "ядерною зброєю" проти ядерного путіна. Це найголовніше, і на цьому треба зосередитися – не давати обходити санкції, технологічно підтримувати Україну і не боятись, що буде з росією після путіна, це головний меседж. Як тільки захід припинить боятися, що буде з росією без путіна, росія без путіна швидше настане", - сказав президент.

 

При цьому, Зеленський розкритикував США через позицію щодо України в НАТО. Мовляв, це не відповідає "політиці лідерів світу".

 

Він констатував, що адміністрація Джо Байдена не готова дати Україні запрошення до членства в Альянсі, а Трамп "говорить про те, що якби не НАТО, то війна (росії проти України. – ред.) могла б не початись".

 

"Я вважаю, що це політика "крок уперед – два кроки назад". І я не вважаю, що це політика лідерів світу. Це обережні кроки. Це кроки саперів на мінному полі. І якщо для нас сьогодні в НАТО немає запрошення, ми просимо конкретики", - каже президент.

 

На його думку, "якщо Америка боїться дратувати путіна" – що він назвав причиною незапрошення України в НАТО – Київ просить дати засоби для оборони від російської агресії.

 

"Ми просимо Patriot, ми просимо достатню кількість F-16, ми просимо можливості використовувати зброю, щоб захистити себе. Якщо НАТО ще не готовий нас захистити і взяти у свій союз, то ми просимо дати все, щоб ми могли захистити себе самі", – підсумував Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Зеленський закликав учасників Національного молитовного сніданку діяти разом, щоб повністю реалізувати Формулу миру.