МЗС Румунії закликає посилити військову підтримку України цього «критичного літа»

18:20, 24.06.2024
МЗС Румунії закликає посилити військову підтримку України цього «критичного літа»

Румунія наголошує на необхідності нарощувати військову допомогу від ЄС для України. (Фото Офісу президента)

Глава МЗС Румунії Лумініца Одобеску вважає, що «це літо є критичним»  перебігу російсько-української війни.

 

Саме тому, за її словами, Румунія наголошує на необхідності нарощувати військову допомогу від Європейського Союзу для України.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Одобеску сказала перед зустріччю міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксенбурзі в понеділок, 24 червня, передає  "Інтерфакс-Україна".

 

«Що стосується агресії росії проти України, то безпекова ситуація залишається делікатною. Це літо є критичним. Тому дуже важливо, щоб ЄС посилив свою військову підтримку», - сказала пані міністр.

 

Дипломатка також нагадала, що нещодавно її країна вирішила передати Україні додаткову систему Patriot.

 

І заявила, що у нинішній ситуації з безпекою дуже важливо мати стратегічний підхід ЄС щодо регіону Чорного моря.

 

"Саме тому я проситиму про спільне комюніке Європейської служби зовнішніх зв'язків і Європейської комісії щодо стратегічного підходу до Чорноморського регіону", - заявила Лумініца Одобеску.

 

Також міністерка привітала проведення першої Міжурядової конференції за участю України та Молодови, щоб офіційно відкрити переговори країн з ЄС. Конференція, як відомо, запланована на вівторок, 25 червня.

 

Як повідомляла «УМ», днями Вища рада оборони Румунії під головуванням президента країни Клауса Йоганніса  ухвалила рішення про передачу Україні однієї своєї системи Patriot.