Франція зацікавлена у збереженні сили НАТО і після виборів – Столтенберг

11:46, 15.06.2024
Франція зацікавлена у збереженні сили НАТО і після виборів – Столтенберг

Столтенберг відреагував на політичну кризу у Франції. (Фото: nato.int)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, з огляду на проведення дострокових парламентських виборів у Франції, закликав Париж «зберегти силу» Альянсу.

 

Таку заяву він зробив з огляду на те, що до влади у Франції можуть прийти ультраправі сили.

 

Як інформує Україна молода, про це Столтенберг сказав у коментарі Politico.

 

Зокрема, генсек Альянсу наголосив, що не прагне брати участь у внутрішньополітичній дискусії у Франції, де триває виборча кампанія.

 

"Що я можу сказати, то це те, що я твердо переконаний в тому, що в інтересах Франції і усіх членів Альянсу зберегти силу НАТО, тому що ми живемо в більш небезпечному світі", – підкреслив він.

 

Пан Столтенберг наголосив, що найкращим способом досягнення мирного вирішення війни в Україні є надання їй військової підтримки для захисту від агресора.

 

"Я не можу сказати вам, якою буде наступна криза або наступна війна, але я можу сказати вам, що поки ми– Північна Америка і Європа – стоїмо разом, ми зможемо впоратися з будь-якою наступною кризою", – додав генсек.

 

Зауважимо, що на дострокових виборах у Франції, які відбудуться 30 червня (перший тур) і 7 липня (другий тур), перемогу прогнозують ультраправій партії "Національне об'єднання". Лідерка ультраправих Марін Ле Пен раніше обіцяла вивести Францію з об’єднаного командування НАТО.

 

Як повідомляла "УМ", прем’єр Угорщини Орбан планує перелянути статус членства Угорщини в НАТО