У ВРУ пропонують продовжити процес оновлення даних військовозобов’язаних

12:51, 28.05.2024
У ВРУ пропонують продовжити процес оновлення даних військовозобов’язаних

У ВРУ реєструють законопроєкт про продовження терміну оновлення даних для військовозобовʼязаних до 150 днів. (Фото: Міноборони)

Мобільний застосунок "Резерв +" виявився неготовим для повноцінної роботи з оновлення такого масиву даних - вважає народний депутат Володимир Ар’єв.

 

Тож депутати будуть реєструвати законопроєкт про продовження терміну оновлення даних на 90 днів.

 

Як інформує УМ, про він повідомив в етері Еспресо.

 

За словами нардепа Володимира Ар’єва, мобільний застосунок "Резерв +" виявився неготовим обслужити усю ту кількість українських військовозобов’язаних, які його використовують.

 

"Після оновлення даних в застосунку "Резерв +" і інформації про розшук, все одно потрібно йти до ТЦК. Це свідчить про те, що застосунок розроблявся дуже швидко й стислі терміни", — підкреслив депутат.

 

Нардепи планують обговорити роботу "Резерв +" на засіданні Комітету з питань цифрової трансформації, куди викликали профільну заступницю міністра оборони.

 

Крім того, Володимир Ар’єв наголосив, що за відведений законом час усі військовозобов’язані не встигнуть оновити дані.

 

"Саме тому, ми з колегами сьогодні реєструємо законопроєкт про збільшення терміну для оновлення даних військовозобовʼязаних з 60 до 150 днів", — запевнив депутат.

 

Крім того, пояснив опозиційний нардеп, "Резерв +" треба змінити так, щоб усі питання військовозобов’язаний міг вирішити онлайн, без походів до ТЦК.

 

Нагадаємо, що речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін у п'ятницю, 24 травня, заявив, що близько мільйона українців уже оновили свої військово-облікові дані у застосунку "Резерв+". Сервіс був запущений 18 травня у день набуття чинності нового закону про мобілізацію.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство оборони України анонсувало запуск мобільного застосунку «Резерв+» для військовозобов’язаних, призовників та резервістів.