У Києві судитимуть російського наркодилера: вихваляв злочини рф та продавав канабіс

11:27, 20.02.2024
У Києві судитимуть російського наркодилера: вихваляв злочини рф та продавав канабіс

Росіянин у Києві незаконно продавав канабіс та знімав відео руйнувань в Ірпені, захоплюючись діями окупантів та виправдовуючи збройну агресію рф - на нього чекає суд.

Громадянин рф із Московської області, якому 25-років, постане перед судом - перебуваючи у Києві, він продавав канабіс та виправдовував збройну агресію росії проти України.

 

Як інформує УМ, про це 20 лютого повідомила пресслужба прокуратури Києва.

 

"Росіянин перебував в Україні нелегально. З вересня 2023 року займався збутом канабісу в місті Києві. Зокрема, він зустрічався з клієнтами у вбиральнях ресторанів та на парковках торгівельних центрів, де передавав їм пакунки з канабісом", - йдеться в повідомленні.

 

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка у нього вилучили мобільний телефон, в якому виявили відеозапис, зроблений ним у вже звільненому від окупантів Ірпені. На цьому відео чоловік показує наслідки руйнувань і демонструє своє захоплення незаконними діями країни-агресора проти України. Зокрема, він схвалює вчинені військовими РФ вбивства та погроми під час вторгнення в місто Ірпінь, розповідаючи: "‎тут були росіяни". Зняте відео чоловік поширив через "‎Telegram" серед своїх знайомих.

 

"Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

 

Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначили у прокуратурі.

 

До суду скеровано обвинувальний акт щодо 25-річного громадянина РФ, уродженця Московської обл. за обвинуваченням у незаконному збуті канабісу та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

 

Як повідомляла УМ, агент російської розвідки готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.