«Гірке» визнання Зеленського: Україна не досягла очікуваних результатів у цьогорічній воєнній компанії

11:54, 01.12.2023
«Гірке» визнання Зеленського: Україна не досягла очікуваних результатів у цьогорічній воєнній компанії

Війна з росією перебуває в новій фазі, оскільки наближається зима. (Фото з відкритих джерел)

Україна не досягла бажаних результатів під час літнього контрнаступу, але він задоволений тим, що ЗСУ не відступають – зазначив Президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, про це президент України заявив в інтервʼю Associated Press, узятому в Харкові 30 листопада й опублікованому 1 грудня.

 

За його словами, Україна хотіла отримати швидші результати контрнаступу, але «на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт».

 

«Ми хотіли отримати швидші результати. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт», — заявив президент.

 

Зеленський вважає, що причиною цьому, зокрема стало те, що країна не отримала всієї необхідної зброї від союзників, а обмежена чисельність ЗСУ не дає змоги вести швидкий наступ. Однак це не означає, що Україна має здатися, додав президент.

 

«Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений, але ми також втрачаємо людей і цим я не задоволений», — заявив Зеленський.

 

За словами верховного головнокомандувача, Україні вдавалося поступово досягати територіальних успіхів проти більш озброєного і зміцненого противника.

 

«Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам. За останні кілька місяців були деякі позитивні висновки. Нам вдалося досягти поступових територіальних успіхів проти більш збройного та укріпленого противника», — резюмував глава держави.

 

Росія розвʼязала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Кремль розпочав повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

 

У квітні 2022 року Сили оборони вигнали окупантів з північних областей України, восени деокупували частини Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

 

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках Сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів на сході й півдні, зокрема про звільнення Старомайорського президент України Володимир Зеленський поінформував 27 липня.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський чекає на чіткіший військовий план і не знижує призовний вік до 25 років.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третє дихання. На порозі друга воєнна зима