Нардепу Дубінському вручено протокол про корупцію – ДБР

13:42, 08.11.2023
Нардепу Дубінському вручено протокол про корупцію – ДБР

За матеріалами Державного бюро розслідувань працівники Національного агентства з питань запобігання корупції вручили народному депутату Олександру Дубінському протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

 

Як інформує УМ, про це 8 листопада повідомили на сайті ДБР.

 

Встановлено, що у серпні та жовтні 2023 року народний обранець, реалізуючи свої повноваження, звернувся до Міністерства охорони здоров’я та до Державного бюро розслідувань з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становлять його приватний інтерес.

 

Зокрема, у своїх зверненнях він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон, що є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом.

 

Зазначається також, що він намагався тиснути на слідство, вимагаючи здійснювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких депутат виступає як підозрюваний.

 

Отримані від Державного бюро розслідувань докази стали достатніми для складання НАЗК протоколу про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, наголошують у Бюро.

 

Зазначається, що своїми діями народний депутат порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції" (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

 

Як пояснили в ДБР, це тягне за собою внесення фігуранта в реєстр корупціонерів і штраф до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (6800 грн) у разі рішення суду про винуватість.

 

Нагадаємо, що 3 серпня 2023 року працівники ДБР спільно з СБУ проводили обшуки у народного депутата Олександра Дубінського.

Нардеп назвав дії силовиків "політичним переслідуванням".

 

У мережу злили документ, яким МОЗ клопотав про виїзд Дубінського за кордон. Напдеп у своєму акаунті в соцмережі написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня. Водночас в кінці липня з'явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

 

9 серпня генеральний прокурор повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон.

 

3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. 6 листопада Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

 

Як повідомляла УМ, Дубінський носитиме браслет під цілодобовим домашнім арештом.