путін наляканий заколотом і готовий до транзиту влади - Юрій Луценко

11:16, 26.06.2023
путін наляканий заколотом і готовий до транзиту влади - Юрій Луценко

У Кремлі може відбутися транзит влади. (Фото з відкритих джерел)

Колишній генеральний прокурор, а нині капітан ЗСУ Юрій Луценко заявив, що путін злякався ймовірності державного перевороту і готовий до майбутньої передачі влади. 

 

Як інформує Україна молода, такий прогноз він озвучив в ефірі "5 каналу".

 

За його словами, пригожина використала група олігархів, які об'єдналася разом із російською фсб.

 

"Ті кола росії, які стомилися від західних санкцій, від воєнного стану росії, для яких путін став токсичним, бо їхні мільярди заморожені. Саме ці кола умовний Абрамович, як мультимільярдер, умовний Патрушев, як мозг кгб, використали пригожина як загонича. Вони ним налякали путіна і примусили його прийняти план транзиту влади. До кого – побачимо в найближчі часи", – переконаний Юрій Луценко.

 

Як повідомляла УМ, глава ПВК "вагнер" – воєнний злочинець пригожин –оголосив війну вищому командуванню рф. Він вимагав видати йому очільника міноборони Шойгу та начальника Генштабу Герасимова, у інакшому випадку погрожував піти на москву. Формальним приводом стала заява пригожина про ракетний удар по тилових таборах  його найманців, якого завдали регулярні російські війська. В російському міноборони заперечили ці заяви і назвали їх "інформаційною провокацією".

 

Вночі найманці «вагнера» безперешкодно зайшли на територію росії, спротиву не було. А на ранок взяли під повний контроль місто Ростов.  Захопили будівлю штабу Південного військового округу, заклад МВС та військовий аеродром. Місто повністю заблоковане. Виїзд та в'їзд закриті. Вулиці завалені барикадами. "вагнерівці" зводять блокпости. Навколо перекривають автошляхи для пересування військової техніки.

 

Кремлівський диктатор владімір путін записав екстрене звернення. Заявив, що країна та народ отримали "удар у спину", а зрадники росії мають бути нейтралізовані.  Увечері суботи, 24 червня, за 200 км від російської столиці Пригожин вирішив розвернути військові колони та повернутися назад. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вагнер» здав назад: чому провалився заколот на росії