Пригожин збунтувався і йде на Москву

10:11, 24.06.2023
Пригожин збунтувався і йде на Москву

Між Шойгу й Пригожиним розгорнувся конфлікт

Глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, наразі перебувають під контролем «вагнерівців».Також він додав, що його вояки збили вже три російських вертольоти і збираються  "на Москву".

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відео, опублікованими росЗМІ.

 

Пригожин у Ростові-на-Дону заявив про контроль «Групою Вагнера" будівлі штабу, військових об'єктів, а також взяття під контроль аеродрому.

 

Тим часом телеграм-канали публікують відео, на якому, як ідеться в підписі до нього, глава ПВК "Вагнера" розмовляє із заступником міністра оборони Юнус-Беком Євкуровим і заступником начальника ГУ ГШ Володимиром Алексєєвим. Пригожин повідомляє Євкурову, нібито вагнерівці збили третій вертоліт і "зіб'ють усі, якщо їх будуть посилати».

 

Він каже, що ПВК приїхала в Ростов, щоб «отримати начальника Генштабу і Шойгу».

 

«Поки їх не буде тут, ми блокуємо місто Ростов і йдемо в Москву»,— заявив Пригожин.

 

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, нібито в Пітері в офісі "Вагнера" проходять обшуки. Мер Москви Сергій Собянін тим часом написав, що в російській столиці "проводять антитерористичні заходи, спрямовані на посилення безпеки".

 

Петербурзі спецназ штурмує “Вагнер”-центр, ФСБ випустило заяву із закликом до бійців-“вагнерівців” “не виконувати злочинні накази Пригожина” і сприяти його затриманню, Суровікін закликав Пригожина зупинитись. Коротко розповідаєм про те, що сталося.

 

Вчора ввечері Пригожин звинуватив Шойгу і Герасимова в зраді. Спочатку йшла мова про зраду “Вагнера”, який міноборони РФ вирішив знищити, про що й був відданий наказ армії, позиції ПВК обстрілювали, бомбили, атакували гвинтокрилами. Згодом в Телеграм зявилися численні заяви російських військових про те, що їх використали втемну, що вони не знали, що атакують “вагнерівців”.

 

Після того Пригожин оголосив похід на Москву, закликав росіян, незадоволених діями Шойгу і Герасимова, виходити на вулиці і пообіцяв зброю, розповів, що проти нього виставляють призовників, але він з дітьми не воює, що підрозділи армії переходять на сторону “Вагнера” в пошуках справедливості і захисту від генералів-придурків, що прикордонники виходять до них з обіймами і таке інше.

 

Як повідомляла УМ, ватажок  ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його 25 тисячна армія найманців перетнула кордон з РФ і заходять в Ростов-на-Дону, щоб відновити справедливість". Водночас він просить не називати це "військовим переворотом"