Збройний заколот в росії: «вагнерівці» проти регулярної армі рф

06:55, 24.06.2023
Збройний заколот в росії: «вагнерівці» проти регулярної армі рф

В Ростові тепер своя атмосфера

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його 25 тисячна армія найманців перетнула кордон з РФ і заходять в Ростов-на-Дону, щоб відновити справедливість". Водночас він просить не називати це "військовим переворотом".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Пригожина.

 

Пригожин заявив, що прикордонники не чинили опору та нібито "обіймались з найманцями", також нібито не стали чинити опір і солдати, яких МО РФ виставило на блокпости.

 

Пізніше ватажок «вагнерівців» заявив, що начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов нібито дав команду підняти в повітря літаки і відкрити вогонь по колоні, яка буцімто рухалась серед цивільного населення. Але пілоти, як запевняє Пригожин, відмовились виконувати наказ.

 

Приблизно о 3:20 Пригожин повідомив, що в небі все ж таки перебуває  два борти авіації РФ, які «намагаються нанести удари по колоні серед цивільних». 

 

23 червня Пригожин заявив, що російська армія обстріляла позиції «Вагнера», що призвело до смерті величезно кількості солдатів. Він пообіцяв помститися та вирушити разом з 25 тисячами найманців "розбиратися з беззаконням в армії". Після чого засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито збили вертоліт армії РФ.

 

Про це свідчить аудіозапис, опублікований пресслужбою Пригожина у Телеграмі.

 

На записі Пригожин стверджує, що бойовики "Вагнера" збили вертоліт, який відкрив вогонь по цивільній колоні. При цьому ватажок ПВК не уточнив, де саме його найманцями було збило російську військову авіацію.

 

У відповідь на це в Москві та Ростові-на-Дону введено план "Фортеця", там вивели на вулиці техніку і силовиків, а також будують на дорозі між містами блокпости.

 

Водночас, генпрокурор РФ Ігор Краснов доповів диктатору Володимиру Путіну про порушену кримінальну справу у зв'язку з спробою організації збройного заколоту, передає пропагандистське видання РІА Новини.

 

За словами Пригожин, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню найманців. Він додав, що Шойгу боягузливо втік із Ростова і "цю тварюку буде зупинено". 

 

Російському диктатору Володимиру Путіну цілодобово доповідають про конфлікт між ватажком ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу та заходи, які вживаються щодо протистояння "збройному заколоту". У РФ почалися проблеми з доступом до новин.

 

Після заяви ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах почали публікувати фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під'їздах до Москви, як пишуть ЗМІ, облаштовують блокпости.  
 


Як повідомляла УМ, керівник групи «Вагнер» Євген Пригожин, відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством, попри розпорядження російського лідера Володимира Путіна, чим провокує конфлікт зі своїм вождем.