День журналіста: спікер Ради Стефанчук нагородив медійників

18:56, 06.06.2023
День журналіста: спікер Ради Стефанчук нагородив медійників

Руслан Стефанчук нагородив медійників у День журналіста.

З нагоди професійного свята - Дня журналіста - Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з представниками центральних і регіональних ЗМІ у столичному готелі "Національний". 

 

Вручаючи спеціальні відзнаки від ВРУ  працівникам друкованих та інтернет ЗМІ, телевізійним журналістам, операторам і фотокореспондентами, спікер головного законодавчого органу держави подякував колегам за майстерність і відданість справі, зауваживши, наскільки важливою є роль журналіста, особливо в нинішній час, коли Україна бореться за свободу і звільнення своїх територій від загарбників.

 

"Особливо хочу подякувати тим, хто сьогодні на передовій. Тому що саме від них ми отримуємо інформацію, яка кожному з нас дає можливість усвідомити всю ту небезпеку, яку несе для нашої країни Російська Федерація. Завдяки вашим репортажам  ми також маємо змогу фіксувати злочини, які Росія скоює на нашій землі.

 

На даний момент зафіксовано понад 75 таких злочинів (і це ще без дослідження тимчасово окупованих територій). Ваша праця - надзвичайно важлива в цьому напрямку. Дякую за вашу позицію, за вашу чесність, за ваше розуміння і патріотизм у служінні українському народові", - наголосив керівник Парламенту України.

 

 

Під час заходу голова НСЖУ Сергій Томіленко розповів Голові Верховної Ради України про те, що вже 26 локальних і регіональних газет, яким довелось призупинити роботу через війну, відновили свою роботу завдяки підтримці НСЖУ та міжнародних партнерів.

 

Як інформує НСЖУ, Сергій Томіленко подарував Руслану Стефнчуку кілька примірників відновлених газет і запропонував провести зустріч, присвячену обговоренню проблем медіа. Руслан Стефанчук із зацікавленістю відгукнувся на цю пропозицію.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно журналіст, письменник, ведучий і засновник проєкту Ukrainer Бодан Логвиненко був оголошений п’ятим лауреатом Премії імені Георгія Ґонґадзе