Засновник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко став лауреатом Премії імені Гонгадзе

00:25, 22.05.2023
Засновник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко став лауреатом Премії імені Гонгадзе

Засновник проєкту Ukrainer Бодан Логвиненко. (facebook.com/penclubua)

Журналіст, письменник, ведучий і засновник проєкту Ukrainer Бодан Логвиненко був оголошений п’ятим лауреатом Премії імені Георгія Ґонґадзе під час церемонії нагородження у Мистецькому Арсеналі в Києві у неділю ввечері.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють волонтерська організація PEN Ukraine і «Детектор медіа».

 

Переможця представила Мирослава Ґонґадзе. Під час отримання журналістської відзнаки Богдан сказав:

 

«До появи Ukraïner я почував себе у меншості. Людиною, яка намагається зсередини змінити журналістську етику, розповідати про внутрішню корупцію. Це премія на честь журналіста, який також відчував себе у меншості серед колег, які за інерцією совєтської пропаганди служили своїм власникам, політикам, правлячим партіям. Безкомпромісність у питаннях співпраці з ворогом, російським колоніалізмом, української ідентичності — це те, що ми отримали у спадок від Георгія Ґонґадзе. Премія — це кредит довіри і відповідальність за цей спадок».

 

 

Зауважимо, що до повномасштабного вторгнення росіян Ukraїner висвітлював експедиції про віддаленні куточки України, розповідав про людей, мистецтво й бізнес в Україні. Після 24 лютого Ukraїner був переформатований і почав робити матеріали про війну.

 

Також цього року фіналістами Премії Ґонґадзе стали воєнкор, засновник проєкту DonbasFrontliner Андрій Дубчак та редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко.

 

Церемонія нагородження відбулася за підтримки Представництва "Фонду Фрідріха Науманна за Свободу" в Україні.

 

Нагадаємо, лауреата Премії імені Георгія Ґонґадзе визначає капітула, до складу якої входять українські журналісти, медіаменеджери та інтелектуали.

 

Як повідомляла «УМ», минулого року лауреатами премії стали фотографи Мстислав Чернов і Євген Малолєтка за репортажі з блокадного Маріуполя.