Папа закликав не звикати до війни і відправить до України спецпредставника-кардинала

15:47, 21.05.2023
Папа закликав не звикати до війни і відправить до України спецпредставника-кардинала

Папа під час недільної проповіді у Ватікані. (Фото: Vatican News)

Після недільної молитви Папа Римський Франциск закликав не звикати до конфліктів і насильства і залишатися близькими з українським народом.

 

Як інформує УМ, про це 21 травня повідомили Vatican News.

 

«Будь ласка, не звикаймо до конфліктів і насильства. Не призвичаюймося до війни, прошу вас. І надалі виявляймо близькість багатостраждальному українському народові», - заявив понтифік.

 

Він також згадав конфлікт у Судані та повторив заклик відкласти зброю. Водночас Папа попросив міжнародну спільноту «не шкодувати зусиль, щоби причинитися до переважання діалогу та полегшити страждання населення».

 

Франциск також привітав і подякував журналістам з нагоди Всесвітнього дня суспільних комунікацій, побажавши їм «завжди служити правді та спільному благу». Він теж нагадав, що розпочинається Тиждень Laudato si’, заохочуючи всіх «співпрацювати в піклуванні про наш спільний дім».

 

Крім того, Папа Римський Франциск відправить в Україну кардинала Маттео Дзуппі, його завдання — провести місію, «яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні».

 

Час цієї місії, як і спосіб її звершення, на даний час вивчаються.

 

Агентство Reuters із посиланням на власні джерела пише, що Дзуппі спробує зустрітися окремо з президентом України Володимиром Зеленським та президентом росії володимиром путіним.

 

Нещодавно держсекретар Ватикану кардинал Пʼєтро Паролін заявив, що «зараз саме час виступити з ініціативою встановлення справедливого миру в Україні».

 

Нагадаємо, що 1 травня Папа Римський заявив, що Ватикан бере участь у «секретній миротворчій місії» в Україні, він також готовий допомогти репатріації українських дітей, яких росія депортувала.

 

А 13 травня президент України Володимир Зеленський зустрівся із Папою Римським Франциском. Зеленський попросив Папу сприяти реалізації формули миру, зокрема в питаннях продовольчої безпеки, звільнення полонених і депортованих людей, а також запросив понтифіка до України.

 

Як повідомляла УМ, Лезо війни понтифіка Франциска. Чому Папа Римський не засуджує агресора?