Удар по Тернополю: ДСНС показала перші кадри ліквідації наслідків обстрілу, фото

12:18, 14.05.2023
Удар по Тернополю: ДСНС показала перші кадри ліквідації наслідків обстрілу, фото

Тернопіль двічі атакували російські терористи вночі. (Фото ДСНС)

Державна служба з надзвичайних ситуацій оприлюднила перші кадри ліквідації наслідків ворожої ракетної атаки по Тернополю, яка відбулася в ніч на неділю, 14 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДСНС України у неділю.

 

«Тернопіль: триває ліквідація наслідків ракетних ударів рф. 13 травня ввечері російські терористи завдали ракетного удару по місту Тернопіль. Попередньо відбулося влучання уламків крилатої ракети в складські приміщення, яке призвело до пожежі», - йдеться у повідомленні рятувальників.

 

У місцях падіння зафіксовано два осередки горіння: о 01.52 годині локалізована пожежа першого осередку, а о 02.28 годині — пожежа другого. Наразі, ліквідація пожежі триває.

 

 

На місці події працюють сили та засоби ДСНС. Загалом для гасіння пожеж залучено 18 одиниць техніки та 80 осіб особового складу.

 

В результаті події травмувалися 2 особи. Попередньо осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. Їм надається уся необхідна допомога.

 

Вже близько 5-ї години ранку 14 травня місто Тернопіль було вдруге атаковано ворогом. В результаті вибухів, ймовірно від уламків ракети, були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі. Наразі немає інформації про постраждалих.

 

 

Згодом фото наслідків ворожого обстрілу Тернополя опублікував керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який супроводжує президента Зеленського під час візитів до Італії та Німеччини.

 

«Вночі росіяни атакували Україну, намагалися вдарити ракетами по Тернополю. Наразі відомо про двох постраждалих. Це відбувалося якраз тоді, коли український гурт TVORCHI з Тернополя виступав у фіналі Євробачення. Росіяни – це закомплексовані терористи», - написав Єрмак у своєму Telegram.

 

 

Водночас керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк вважає, що війська рф почали частіше атакувати тилові області України через невдачі на фронті. Окрім того, окупантів дратує єдність європейських країн.

 

За її словами, напередодні нічної атаки 14 травня росіяни збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі до чотирьох. Це означає, що рф мала 28 ракет Калібр, готових до застосування.

 

Водночас російські війська використовують тактику розсіювання уваги української ППО, намагаючись застосовувати повітряні та морські ракетоносії, дрони-камікадзе та дрони-розвідники.

 

«Коли окупанти не мають успіхів на бойовому планшеті, вони намагаються перенести його на повітряний. Росіяни намагаються тиснути на готовність населення, тиснути через те, що вражаються об’єкти у глибокому тилу. Тобто сили і потужність “другої армії світу” ще є. Вони хочуть показати, що здатні знищити наші ресурси, з якими ми збираємось іти у бій», – наголосила пані Гуменюк.

 

Як повідомляла «УМ»,  під час атаки рф у ніч на неділю, 14 травня, українські сили ППО знищили три крилаті ракети та 25 безпілотників ворога, серед яких 18 дронів типу Shahed-136/131.

 

У Тернополі в результаті атаки рф є влучання у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації.