Титулована важкоатлетка Аліна Марущак відсторонена від змагань через допінг

16:17, 29.04.2023
Титулована важкоатлетка  Аліна Марущак відсторонена від змагань через допінг

Аліну Марущак дискваліфіковано за вживання допінгу. (Фото: Inside the Games.)

Абсолютну чемпіонку світу 2021 року, українську важкоатлетку Аліну Марущак було відсторонено від змагань через порушення антидопінгових правил.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Inside the Games.

 

Видання пояснює, що з моменту завершення Олімпійських ігор у Токіо 2020 року в Україні втретє порушили правила допінгу у важкій атлетиці.

 

Наразі розгляд цих трьох справ триває, українці можуть довести свою невинність. Якщо спортсмени отримають відсторонення на чотири роки, збірну України позбавлять усіх олімпійських квот у важкій атлетиці.

 

10 березня у пробі Марущак виявили заборонений препарат гідрохлоротіазид.

 

За даними видання, Федерація важкої атлетики України вже отримала результати аналізів. На сайті федерації не згадується про це.

 

Нагадаємо, що минулого року після російського вторгнення спільнота важкої атлетики об’єдналася навколо української команди, чоловіча команда тренувалася в Румунії – завдяки фінансуванню світових і континентальних керівних органів.

 

Європейська федерація важкої атлетики внесла близько 24 000 євро (21 000 фунтів стерлінгів / 26 580 доларів) на підготовку України.

 

Жіноча команда залишилася в Україні.

 

Нагадаємо: У грудні 2021 року Марущак здобула три "золота" на чемпіонаті світу з важкої атлетики, ставши першою українкою в історії з таким досягненням.

 

Як повідомляла УМ, в Єревані на ЧЄ-2023 медалі вибороли вісім українських важкоатлеток.