Проведено успішну рятувальну операцію з евакуації українців із Судану - ГУР

10:45, 25.04.2023
Проведено успішну рятувальну операцію з евакуації українців із Судану - ГУР

Врятовані ГУРівцями громадяни України із охопленого війною Судану. (Фото: сайт ГУР)

Проведено успішну рятувальну операцію з евакуації громадян із території СудануГоловне управління розвідки в координації з Офісом Президента України та Міністерством закордонних справ провело успішну рятувальну операцію з евакуації мирних громадян із охопленого боями Хартуму — столиці Судану.

 

Як інформує УМ, про це 25 квітня повідомили на сайті Головного управлянні розвідки України.

 

«За умов безперервних боїв, недотримання режиму «тиші», відсутності їжі, води та техніки із зони збройного конфлікту евакуйовано 87 громадян України, здебільшого авіаційних фахівців — пілотів, техніків та членів їхніх родин. Також евакуйовано громадян Грузії та Перу.

 

В цілому врятовано 138 громадян. Серед них 35 жінок та 12 дітей», - сказано, зокрема , в повідомлені.

 

На даний час всі евакуйовані перебувають в безпеці на території Єгипту. Їм надано необхідну медичну допомогу, харчування та воду. Громадяни України забезпечені візовою та документарною підтримкою і очікують швидкого повернення на Батьківщину. Україна врятує всіх своїх громадян.

 

Як повідомляла УМ, очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що росіяни майже всюди перейшли у позиційну оборону, а Україна, у свою чергу, готується  до знакової битви, яка розпочнеться навесні.