Зеленский побував на позиціях ЗСУ під Бахмутом

13:56, 22.03.2023
Зеленский побував на позиціях ЗСУ під Бахмутом

Володимир Зеленський вручив оборонцям Бахмута державні нагороди. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Донеччину відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку та вручив державні нагороди.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Президент заслухав доповіді про оперативну ситуацію та перебіг бойових дій на ділянці фронту, а також поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України.

 

«Маю честь сьогодні бути тут, на сході нашої держави, на Донбасі, і нагородити наших героїв, подякувати вам, потиснути руку. Подякувати за те, що захищаєте державу, суверенітет, схід України», – сказав Зеленський.

 

 

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих захисників. Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди. 

 

 

Зокрема, орден «Золота Зірка» від глави держави отримав артилерист капітан Ілля Вергун, якому присвоєно звання Героя України. З 24 лютого 2022 року він бере участь у протистоянні збройній агресії рф. Вергун безпосередньо керував протитанковими розрахунками під час визволення Тростянця Сумської області, брав участь у стримуванні противника на Ізюмському напрямку. Підрозділи під його керівництвом та за особистою участю Вергуна знищили велику кількість ворожої техніки.

 

Як відомо, у Генштабі ЗСУ наголосили, що на Бахмутському напрямку російська армія продовжує ведення наступальних дій, проте втрачає наступальний потенціал.

 

Як повідомляла УМ, на засіданні Ставки верховного головнокомандувача, що провів  Президент України Володимир Зеленський, усі учасники підтримали продовження утримання та захисту Бахмута.