Оборона Бахмута: учасники Ставки продовжили операцію

15:42, 14.03.2023
Оборона Бахмута: учасники Ставки продовжили операцію

Оборона Бахмута триває. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача у вівторок, 14 березня щодо ситуації на фронті, зокрема у Бахмуті. Усі учасники підтримали продовження утримання та захисту Бахмута.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

 

У засіданні взяли участь начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов, командувачі родів військ та оперативних напрямків і керівник ОП Андрій Єрмак.

До засідання Ставки також долучилися члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів. 

 

Члени Ставки заслухали доповіді Головнокомандувача ЗСУ й командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ про актуальну ситуацію на фронті.

 

«Розглянувши перебіг оборонної операції на Бахмутському напрямку, усі члени Ставки висловили спільну позицію щодо подальшого утримання й захисту міста Бахмута», - поінформували в ОП.

 

На засіданні також проаналізували забезпечення озброєнням і боєприпасами підрозділів сил оборони на передовій.

Окремо було обговорено темпи та обсяги надходження техніки й озброєння від партнерів України та їх розподіл по угрупованнях військ.

 

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що за тиждень з 6 до 12 березня лише на Бахмутському напрямку росія втратила понад 1100 солдатів загиблими та ще понад півтори тисячі пораненими. 
 

Як повідомляла УМ, українські військові продовжують боронити місто Бахмут на Донеччині. Ситуація там складна, але контрольована. Збройні сили України знищують там велику кількість росіян. Секретар РНБО повідомляв, що співвідношення втрат українських військових до рф- 1 до 7.