Рада звільнила Шкарлета з Міносвіти

15:02, 20.03.2023
Рада звільнила Шкарлета з Міносвіти

Рада підтримала звільнення трьох міністрів

Верховна Рада відправила у відставку трьох міністрів – міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Також Рада забрала мандат у народного депутата Михайла Забродського.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у нардеп «Європейської солідарності»  Олексій Гончаренко у Telegram.

 

Як зазначається, відставку Шкарлета підтримали 295 нардепів. Також депутати 303 голосами звільнили  Павла Рябікіна. Скільки депутатів підтримали відставку Федорова, наразі не повідомляється.  

 

Железняк додав, що призначення Оксена Лісового  новим міністром освіти відбудеться на наступному пленарному засіданні, як і призначення Олександар Комишіна новим міністром промисловості.

 

За інформацією Железняка, Павло Рябікін дуже ймовірно поїде послом у Китай.

 

Гончаренко зазначив, що кандидатуру Федорова на нову посаду внесуть до Ради на найближчому засіданні.

 

Також сьогодні Рада припинила повноваження народного депутата Михайла Забродського за його заявою. 

 

«Генерал-лейтенант повертається на військову службу — його планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного», — зазначив згаданний вище Гончаренко.

 

Як повідомляла УМ, Народний депутат від "Європейської солідарності", генерал Михайло Забродський складає мандат. Наразі він планує сконцентруватися на допомозі Генеральному штабу ЗСУ.

 

Читайте також: відставку міністра освіти Сергія Шкарлета майже одноголосно підтримав Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки і інновацій.