Герой України Михайло Забродський складає мандат нардепа

14:58, 17.03.2023
Герой України Михайло Забродський складає мандат нардепа

Народний депутат Михайло Забродський під час засідання Верховної Ради. (Фото з відкритих джерел)

Народний депутат від "Європейської солідарності", генерал Михайло Забродський складає мандат. Наразі він планує сконцентруватися на допомозі Генеральному штабу ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, відповідний проєкт постанови №9114 зареєстровано у Верховній Раді 17 березня.

 

«Складаю депутатські повноваження, відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України, пункту 1 частини першої статті 4 закону України «Про статус народного депутата України» на підставі особистої заяви про припинення депутатських повноважень»,- наголошується в заяві Забродського, яку додано до картки проєкту постанови.

 

Водночас член фракції "Голос" Ярослав Юрчишин повідомив Телеграмі, що це рішення Забродського пов'язане з його наміром сконцентруватися на допомозі Генеральному штабу Збройних сил України.

 

«Генерал Забродський уже давно допомагає Генеральному штабу, особисто Валерію Залужному. Тож обрав сконцентруватися на цій ділянці»,- написав парламентарій.

 

Михайло Забродський - український військовий, генерал-лейтенант Збройних сил України, народний депутат України, був командувачем Десантно-штурмових військ Збройних сил України (2015-2019 рр.).

 

У 2019 році був обраний народним депутатом дев'ятого скликання від партії "Європейська солідарність" (№4 у списку як безпартійний). Член однойменної фракції. Перший заступник голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

 

На місцевих виборах 2020 року балотувався до Дніпропетровської обласної ради як перший кандидат у списку "Євросолідарності".

 

Як повідомляла УМ, командування ДШВ понизило у посаді комбата «Купола» за критику підготовки новобранців.