Льовочкін просить відкликати його з оборонного комітету Ради

11:21, 16.03.2023
Льовочкін просить відкликати його з оборонного комітету Ради

Свого часу Сергій Льовочкін був співвласником банку, причетного до відмивання понад 20 млрд доларів.

Голова виконкому забороненої партії ОПЗЖ, одіозний проросійський нардеп Сергій Льовочкін пропонує відкликати його зі складу оборонного комітету Верховної Ради.

 

Як інформує УМ, відповідний проєкт постанови №9109 опублікований на сайті Верховної Ради.

 

Автори проєкту - Льовочкін і його соратник Михайло Папієв, нардеп під забороненої "ОПЗЖ", зараз - член депутатської групи "Платформа за життя і мир".

 

"Відкликати Льовочкіна Сергія Володимировича - народного депутата України, з посади члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки", - йдеться у документі.

 

Раніше виключити Льовочкіна з комітету з питань оборони пропонували "слуги народу". Він тоді назвав цю ініціативу "безглуздою".

 

Нагадаємо, Сергій Льовочкін виїхав з України з початком повномасштабної агресії РФ. У 2022 році він пропустив всі засідання парламенту. Але нещодавно повернувся до Ради й проголосував за те, щоб позбавити мандатів однопартійців Волошина, Королевську й Солода.

 

Депутатська група "Платформа за життя та мир" утворена після призупинення існування фракції "Опозиційна платформа - За життя" в парламенті. До групи входять більшість депутатів із "ОПЗЖ".

 

Як повідомляла УМ, нардеп-втікач Льовочкін святкував 50-річчя на Афоні.