Нардеп-втікач Льовочкін святкував 50-річчя на Афоні

16:46, 17.08.2022
Нардеп-втікач Льовочкін святкував 50-річчя на Афоні

Нардеп Льовочкін, який втік з України ще до початку війни, розгулює світом (Фото з відкритих джерел)

Народний депутат ВР від нині забороненої партії ОПЗЖ Сергій Льовочкін утік на Лазурне узбережжя Сен-Жан-Кап-Ферра, де зараз мешкає в особняку. Парламентар катається між Віднем і Монако, а свій ювілей відсвяткував на Афоні. 
 
Як інформує Україна молода про це у своєму розслідуванні розповів журналіст Михайло Ткач.
 
Вілла Льовочкіна, як зауважили спостерігачі, пильно охороняється – чи не найкраще з усіх тутешніх маєтків українських політиків і бізнесменів.
 
У цій віллі Льовочкін перебуває не постійно, періодично мешкає у Відні. А от свій ювілейний, 50-й день народження, Льовочкін полетів святкувати на Афон.
 
Як відомо, Льовочкін втік з України напередодні вторгнення РФ, 10 лютого. Відтоді він приїздив в Україну 6 липня, а вже 13 – знову виїхав за кордон.
 
Саме 13 липня Сергій Льовочкін разом з Григорієм Суркісом та Олександром Пузановим виїхали за межі України, перетнувши державний кордон з Республікою Польща. Отож за час повномасштабної війни Росії проти України депутат Льовочкін пробув у країні неповних вісім днів.
 
На початку травня стало відомо, що Сергій Льовочкін вилетів з України до Венеції 10 лютого, а його сестра Юлія із чоловіком, очільником «Київгазу» Андрієм Вінграновським, ще раніше – 26 січня, до Ніцци.
 
Сергій Льовочкін – один із найбагатших українських політиків, який мав суттєвий вплив на державне управління за різної влади, повністю зник з інформаційного простору і досі не виступив з публічними заявами щодо російської агресії.
 
Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явився список народних депутатів, які покинули Україну незадовго до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Серед них був і Сергій Льовочкін. 
 
За даними ЗМІ, він виїхав із України 10 лютого.
Також у Ніцці журналісти розшукали нардепа від забороненої партії ОПЗЖ Вадима Столара.
 
До слова, українські журналісти розшукали нардепів, які виїхали з України від початку повномасштабного вторгнення Росії.  Найбільше слуг українського народу виїхало до Монако, Монте-Карло та Ніцци.
 
Як стало відомо, згідно з даними журналістів-розслідувачів, у Монако родина народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ Григорія Суркіса кілька років поспіль орендує апартаменти у п'ятизірковому готелі Monte-Carlo Bay за €2 млн.
 
Як повідомляла УМ, помічника чинного народного депутата, який хотів стати гауляйтером рф у випадку окупації Черкаської області,  затримала СБУ.