Колишній заступник Міністра оборони Олександр Миронюк спростував причетність до скандальних держзакупівель майна

09:30, 27.01.2023
Колишній заступник Міністра оборони Олександр Миронюк спростував причетність до скандальних держзакупівель майна

Олександр Миронюк. (Фото з відкритих джерел)

Заступник Міністра оборони України у 2020-2021 роках Олександр Миронюк категорично спростував факти, викладені 25 січня 2023 року на сайті «Української правди» у статті «Мільйони ексчиновника, «відкати» та фейкові бронежилети. Історія шахрайства на закупках Міноборони» авторства Соні Лукашової та Романа Романюка.

 

Як інформує Україна молода, відповідну позицію Олександра Миронюка роз’яснив його адвокат Максим Зімін.

 

У згаданій статті йдеться про розслідування Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора кримінального провадження пов’язаного із закупівлею у 2022 році Міністерством оборони України бронежилетів.

 

На думку авторів статті, до вказаної закупівлі був причетний Миронюк Олександр Юрійович, який з 2020 по липень 2021 року обіймав посаду заступника міністра та керував напрямком розробки та закупівлі озброєння та військової техніки (ОВТ).

 

Вже довгий час Олександр Миронюк. займається розробкою та реалізацією ОВТ, але у спеціалізованому господарському підприємстві – ДП СЗТФ «ПРОГРЕС». Одним з прикладів успішної реалізації проектів, якими він керував, обіймаючи посаду заступника міністра, є спуск на воду у жовтні 2022 року протичовнового корвету класу Ada — «Гетьман Іван Мазепа»).

 

В аспекті розслідування згаданого кримінального провадження слід пояснити, що за своєю номенклатурою «Бронежилети» віднесено до «Речового майна». Втім, за всю свою професійну діяльність Олександр Миронюк ніколи не займався розробкою та закупівлею «Речового майна».

 

Крім того, Олександр Миронюк ніколи не бачив та незнайомий зі згаданими у статті «Української правди» громадянами на прізвища Буряк, Кривопуст та Андрюхович, відповідно, не є і не може бути фігурантом даного кримінального провадження.

 

Всі наведені обставини були повідомлені суду, слідчому та прокурору, що стало підставою для висновку про повну непричетність Олександра Миронюка до подій, які є предметом розслідування. Це відображено у чотирьох судових рішеннях, ухвалених судами першої та апеляційної інстанцій, якими орган досудового розслідування було зобов’язано повернути Миронюку вилучені у нього грошові кошти.

 

Крім того, суду, слідчому та прокурору були представлені переконливі докази того, що вилучені під час обшуку у квартирі, де проживає Олександр Миронюк, грошові кошти мають легальне, законне походження та відповідне цільове призначення.

 

З наведеного слідує, що невідомі особи «руками» журналістів «Української правди» намагаються ввести громадськість в оману стосовно репутації та професійної діяльності Миронюка Олександра Юрійовича.