У оперативний глухий кут зайшли війська рф - британська розвідка

10:02, 23.01.2023
У оперативний глухий кут зайшли війська рф - британська розвідка

Головнокомандувач окупаційних військ в Україні генерал Валерій Герасимов.

Начальник Генерального штабу росії та новопризначений головнокомандувач в Україні генерал Валерій Герасимов, ймовірно, розпочав свою діяльність із прагнення покращити повсякденну дисципліну розгорнутих військ.

 

Як повідомляла УМ, про це повідомила у Twitter Міністерства оборони Великобританії.

 

Як зазначається у зведенні, відколи Герасимов прийняв командування, офіцери намагалися заборонити неформальну форму, поїздки на цивільних автомобілях, використання мобільних телефонів і нестандартні стрижки.

 

За даними британської розвідки, подібні заходи зустріли скептично. Однак найбільше глузувань викликали спробами покращити стандарти гоління солдатів. Офіційні особи т.зв. "ДНР" назвали розстановку пріоритетів "фарсом". Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин розкритикував військове керівництво, заявивши, що "війна - час активних та сміливих, а не голених".

 

"Російські сили продовжують стикатися з оперативним глухим кутом і тяжкими втратами. Те, що Герасимов приділяє першорядну увагу в основному другорядним нормативним актам, ймовірно, підтвердить побоювання багатьох його скептиків у Росії.

 

 Разом з міністром оборони Сергієм Шойгу його все частіше вважають відірваним від реальності й на презентації, а не на суті справи", - наголошують у Міноборони Британії.

 

Як повідомляла УМ, Герасимов посунув Суровікіна на чолі окупаційного угрупування рф.