Герасимов посунув Суровікіна на чолі окупаційного угрупування рф

18:43, 11.01.2023
Герасимов посунув Суровікіна на чолі окупаційного угрупування рф

Командувати окупаційними військами буде Герасимов замість Суровікіна, якого понизили в заступники. (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу «перетасував» керівництво Генштабу, провівши нові кадрові зміни.

 

Так командувача об'єднаного угруповання військ в Україні генерала Сергія Суровікіна спустили вниз по «кар'єрних сходах», звільнивши його з посади.

 

На цей пост призначено начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у МО РФ.

 

Командувачем Об'єднаного угрупування військ призначено начальника Генштабу Валерія Герасимова. Його заступниками призначені головнокомандувач Повітряно-космічними силами, колишній командувач ОУВ Сергій Суровікін, а також головком Сухопутних військ Олег Салюков та заступник начальника Генштабу генерал-полковник Олексій Кім.

 

Підвищення рівня керівництва спецоперацією пов'язане з розширенням масштабу розв'язуваних завдань, необхідністю організації більш тісної взаємодії видів та пологів військ, туманно пояснили в Міноборони РФ.

 

Нагадаємо, що генерал-полковник Олександр Лапін, якого підвищили до звання начальника головного штабу Сухопутних військ Росії, незважаючи на його невдачі у війні проти України, є людиною групи Шойгу— Герасимов, тому «внутрішньовидова» боротьба в РФ продовжуватиметься.

 

Як повідомляла УМ, у росії звільнено чимало високопоставлених командирів, які, як вважається, погано діяли на початкових етапах вторгнення в Україну.

 

«Полетіли голови» генерала-лейтенанта Сергія Кисіля,  який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією та віце-адмірала  Ігоря Осипова, який командував Чорноморським флотом Росії,

 

Начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов  залишається на своїй посаді, але незрозуміло, чи він зберігає довіру президента Путіна.