Шольц задовольнив прохання Ламбрехт про відставку з посади глави міноборони

14:50, 16.01.2023
Шольц задовольнив прохання Ламбрехт про відставку з посади глави міноборони

Крістіне Ламбрехт пішла з Бундесверу після низки скандалів. (facebook.com/Christine.Lambrecht.188)

Канцлер ФРН Олаф Шольц задовольнив прохання Крістіне Ламбрехт про відставку з посади міністра оборони Німеччини у понеділок.

 

Глава Бундесверу офіційно подала заяву про відставку вранці після низки скандалів у ЗМІ.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили сама Крістіне Ламбрехт у соцмережах, а також заступниця речника уряду Крістіан Хоффманн.

 

Фрау Крістіне у своїй заяві зазначила, що "багатомісячна увага ЗМІ" до її персони "навряд чи дозволяє об'єктивно висвітлювати і обговорювати" питання, що стосуються Бундесверу.

 

Міністерка також висловила вдячність тим, “хто щодня дбає про нашу безпеку”.

 

«Канцлер поважає рішення пані Ламбрехт і дякує їй за хорошу роботу, яку вона виконала на посаді міністра оборони у цей складний і відповідальний час, — повідомила німецькій пресі фрау Хоффманн. — Федеральний канцлер невідкладно подасть пропозицію Федеральному президенту щодо заміщення цієї посади».

 

Зауважимо, що Ламбрехт перебувала на посаді 13 місяців, але критики звинувачували її у повільному початку закупівель для Бундесверу та відсутності досвіду.

 

Фотографія її сина, який подорожує на гелікоптері Бундесверу, потрапила до ЗМІ і  викликала обурення аудиторії.

 

Наприкінці грудня міністра розкритикували за новорічне звернення в Instagram, в якому вона на тлі феєрверків каже, що повномасштабна війна в Україні дозволила їй “познайомитись із цікавими людьми”.

 

Крісло міністра оборони ймовірно можуть зайняти лідер партії СДПН Ларс Клінґбайль, або міністр праці Губертус Гайль . Ймовірним кандидатом на посаду також вважають уповноважену Бундестагу у справах збройних сил Єву Хьогль.

 

Як повідомляла "УМ", на минулому тижні Шольц пообіцяв надати Україні важкі танки Leopard за умови, якщо це одночасно зроблять «союзники та друзі».