У ЄС нарахували 250 тисяч вбитих та поранених росіян

17:47, 04.01.2023
У ЄС нарахували 250 тисяч вбитих та поранених росіян

За підрахунками ЄС, росія втратила уже 60% танкового арсеналу та 250 тисяч особового складу

 

Командувач Військової місії Європейського Союзу адмірал Ерве Блежан ще у листопаді 2022 року під час виступу перед депутатами Національної асамблеї Франції стверджував, що російська армія втратила 60% загального запасу бойових танків та 250 тисяч військових на війні в Україні

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із стенограми виступу Блежана на засіданні комітету з питань національної оборони французького парламенту від 16 листопада, що була опублікована в середу, 4 січня.

 

«За нашими найбільш достовірними оцінками, щонайменше 60 тисяч російських військових було вбито і втричі більше поранено, що означає, що близько 250 тисяч російських військових зараз нездатні до ведення бою» – сказав він.

 

Адмірал додав, що втрати з українського боку оцінити важче, і в ЄС вважають, що вони нижчі за російські, "але все одно значні".

 

«Росія втратила 60% свого танкового арсеналу, а також 70% свого запасу ракет, придатних для ураження наземних цілей. Тому зараз вона використовує зенітні ракети для ураження наземних цілей, з відповідними проблемами з точністю, і розраховує на постачання обладнання з Ірану або Північної Кореї»,– додав керівник Військової місії ЄС.

 

Він уточнив, що характер поставок Пхеньяна оцінити важко, але Іран уже тоді надав Росії безпілотники, а також велись переговори про передання балістичних ракет середньої дальності.

Також Блежан навів оцінки ЄС, згідно з якими Росія втратила 40% бронетранспортерів та 20% артилерії з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

 

Він спрогнозував відновлення активних наступальних дій з боку України навесні 2023 року. Але для цього Києву потрібно сформувати три нові армійські корпуси чисельністю приблизно 75 тисяч чоловік – «приблизна чисельність сухопутної оперативної групи французької армії»,—зауважив адмірал.

 

«Тому, як ніколи, це війна на виснаження, і українці потребують нашої підтримки, щоб відновити свої сили, відремонтувати або замінити озброєння, та підтримку у відновленні своїх сил, ремонті або заміні пошкодженого чи знищеного озброєння й техніки, а також мати можливість продовжити відвоювання територій, анексованих після зими»,– наголосив він.

 

Як відомо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що росія готує нову хвилю наступу що  під час своєї агресії проти України, та також закликає не недооцінювати вплив проведеної в РФ мобілізації.

 

Як повідомляла УМ, виконавчий  віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс вважає, що становище президента  рф Володимира путіна подібне до становища нацистського диктатора Адольфа Гітлера у 1943 році, коли  той уже програв війну, однак вона ще далека від завершення.