Віцепрезидент Єврокомісії Тіммерманс порівняв поразки Гітлера і путіна

20:53, 24.12.2022
Віцепрезидент Єврокомісії Тіммерманс порівняв поразки Гітлера і путіна

Путін уже програв війну, оскільки не очікував такої стійкості українців— Франс Тіммерманс

Виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс вважає, що становище президента  рф Володимира путіна подібне до становища нацистського диктатора Адольфа Гітлера у 1943 році, коли  той уже програв війну, однак вона ще далека від завершення.

 

Як інформує Україна молода, таку думку Тіммерманс висловив в інтерв’ю Nieuwsblad.

 

«Росія зараз є повним ізгоєм на міжнародній арені. Санкції кусаються сильно - смію стверджувати. Війна коштує дуже багато грошей. І Путін вже програв. Він помилився щодо стійкості українців. Тому що ніхто більше не наважується говорити йому повну правду, зокрема й про стан його армії, яка була розвалена корумпованими офіцерами»,– сказав віцепрезидент Єврокомісії.

 

Він нагадав, що «Гітлер також програв війну наприкінці 1943 року, та вона тривала ще два роки».

 

«Путін може ще дуже довго чинити багато хаосу. Звідси – бомбардування енергетичної інфраструктури (України) з наміром довести людей до таких злиднів, щоб мільйони приїхали до Європи»,– вважає Тіммерманс.

 

«Він (президент РФ) використовує енергетику, а також міграцію як зброю проти нас, тому що знає, що ми вразливі в цих двох питаннях і можемо бути роз'єднані, сподіваючись, що політичні сили, в які він вкладав протягом багатьох років, отримають більше політичної влади в державах-членах»,– застеріг він.

 

На думку віцепрезидента Єврокомісії, єдине, що здатне змінити курс Росії – «це усвідомлення того, що Захід не здається незалежно від подій на полі бою».

 

Щойно Путін і Лавров почнуть думати, що на фронті (проти РФ) з'являються тріщини, вони зможуть протриматися ще довше. Ми повинні тримати лави зімкнутими, тримати фронт з американцями і продовжувати підтримувати Україну фінансово і військово»,– закликав він.

 

Зазначимо, що думку Тіммерманса щодо програшу Путіна в Україні поділяють й інші західні чиновники.

 

Так, президент США Джо Байден висловив упевненість у тому, що президент рф програє у війні, зокрема через перехід Росії до ударів по цивільних об’єктах. Водночас Байден переконаний, що війна України та Росії не обійдеться без переговорів з Путіним.

 

Як повідомляла УМ, у США переконалися у спроможності України тримати удар рф.