У лавах ЗСУ воює на фронті 5 тисяч жінок

14:08, 27.12.2022
У лавах ЗСУ воює на фронті 5 тисяч жінок

Україна має високий показник за кількістю жінок в армії навіть серед країн-членів НАТО. (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони Олексій Резніков  заявив, що у лавах Збройних сил України служать 9% жінок, безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок. 

 

Як інформує Україна молода, про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

«Наразі у ЗСУ служать 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч - є цивільними працівницями, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок»,- повідомив він.

 

Резніков зазначив, що сьогодні Україна має потужний показник по кількості жінок у Збройних Силах навіть серед країн-членів НАТО. Так кількість військовослужбовиць в арміях країн-членів НАТО коливається від 0,3% до 20%. У США - 17%, у Великій Британії - 11%, в Польщі - 7%, в Данії - 8%, у Естонії - 10%.

 

Резніков повідомив, що у лавах ЗСУ - 9% жінок.

 

Він також повідомив, що Міноборони опікується постачанням відповідного одягу і білизни для військовослужбовиць. З його слів, перші партії жіночої форми і білизни вже надійшли до декількох бригад на тестування.

 

Після тестування форми захисницями і отримання від них зауважень та побажань, екземпляри будуть доопрацьовані виробником, після чого Резніков пообіцяв внести зміни до наказу Міноборони "Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних Сил України та ліцеїстами військових ліцеїв".

 

Він також повідомив, що у січні Міноборони планує розпочати роботу щодо впровадження для військовослужбовиць окремого типу черевиків з високими берцями. Те саме стосується і бронежилетів з урахуванням антропологічних властивостей.

 

Як відомо, 7 жовтня Верховна Рада зробила військовий облік жінок добровільним.

 

Як повідомляла УМ, виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Василь Малюк високо оцінив професіоналізм жінок у сфері контррозвідувальної діяльності України.