Справжні амазонки: Малюк розповів про жінок-контррозвідниць СБУ

12:14, 27.10.2022
Справжні амазонки: Малюк розповів про жінок-контррозвідниць СБУ

Виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Василь Малюк. (Фото: interfax.com.ua)

Виконувач обов’язків голови Служби безпеки України Василь Малюк високо оцінив професіоналізм жінок у сфері контррозвідувальної діяльності України.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Малюк розповів у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", яке оприлюднено в четвер.

 

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів про те, що можна розповісти про роботу української агентури, керівник вітчизняної спецслужби зазначив, що "зі зрозумілих причин на публіку конкретику розкривати не може, щоб не розшифрувати форми і методи, не підставити джерела, які працюють у тилу ворога, зокрема в РФ".

 

Однак окремо він подякував жінкам.

 

«Це найкращі агенти, справжні амазонки у сфері контррозвідувальної діяльності, які проводять мегафілігранні агентурні проникнення, багато операцій успішно реалізовано завдяки агентурній жіночій присутності», - наголосив Василь Малюк.

 

За його словами, деякі агенти вже пройшли через пластичну хірургію і зміну даних, щоб не наражатися на небезпеку.

 

«Це безцінний досвід. Деяким з них пам'ятники при житті потрібно ставити», - сказав він про роль жінок-контррозвідниць.

 

Загалом, як наголосив очільник СБУ, сфера контррозвідувальної діяльності є одним із тих напрямів, які українська спецслужба вдосконалює та розвиває.

 

 

Також Василь Малюк розкрив деталі, як Служба безпеки знаходить російських посібників на енергетичних об’єктах.

 

«Береться конкретна локація, заходять сили Служби безпеки України, Нацполіції, Нацгвардії та шляхом такого поетапного "просіювання" ми знаходимо тих, хто потенційно готовий працювати з ворогом. Як правило, знаходяться і ті, хто вже реально працює на нього», - сказав він.

 

Як приклад, керманич Служби розповів про затримання співробітника ТЕС, який займався нібито ремонтом, хоча насправді передавав загарбникам координати енергетичних об'єктів, а також повідомляв їх про результати обстрілів.

 

І додав, що докази обстрілів енергетичних об’єктів будуть долучені до кримінальних проваджень, які слухатимуть в міжнародних судах.

 

Як повідомляла «УМ», Василь Малюк вважає непрофесійним та далеким від реальності рослідування ФСБ щодо вибуху на Кримському мосту.